Åpner dørene igjen

Torsdag åpner dørene ved Hotell Helgeland igjen. Hotellet har stått tomt siden august, men nå satser en kvinne på to måneders sommerdrift for å ta unna noe av sengekrisen i Sandnessjøen.
Redaksjonen
12 Juli 2007 - 01:50

For der er nemlig kapasiteten på overnatting sprengt. Det er her Sonja Folgerø kommer inn som en reddende engel.
 
- Det blir ingen sommerjobb, men jeg tar det som et prosjekt. Jeg vil lære litt om hotelldrift. Jeg har syslet med tanken om å gjøre dette på heltid, sier Folgerø til Helgeland Arbeiderblad.
 
Livets rett
Folgerø mener hotellet har livets rett på grunn av det store behovet for overnatting, spesielt under sommertrøkket og ved store arrangementer i Sandnessjøen.
 
Ikke fullt belegg
- Jeg regner ikke med fullt belegg de første ukene, og jeg vet heller ikke hva overnattingen skal koste. Men det blir sikkert nok å gjøre. Det er spennende, men samtidig skummelt fordi det er helt nytt for meg. Jeg regner med at familien hjelper til, sier Folgerø.
 
Hun gjør ingen store forandringer ved hotellet, og regner med at folk kjenner seg igjen.
 
Potensiale
- Jeg har vasket og tørket støv på 26 rom, og heldigvis fått god hjelp. Jeg ser potensiale i hotellet, ettersom Sandnessjøen er i vekst. Hotellet trenger litt modernisering, blant annet nye gardiner. Og så vil jeg skape det lille ekstra, sier Folgerø.
 
Kan bli tøft
Direktør Vidar Bratten ved Rica Hotel Sandnessjøen frykter ikke konkurransen fra Hotell Helgeland. Han mener tvert imot at driften kan bli tøff.
 
- Hotell Helgeland kan sikkert få noe overnatting en periode, men jeg tror de vil finne ut at det er lite penger å tjene. Samtidig mener jeg at vi ikke skal sende gjester til andre byer, så dette er bra. Så langt i sommer har vi ikke hatt store problemer, sier Bratten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet
Dagens rett
Pasta med fersk og røkt ørret

Denne fargeklatten øker stemningen rundt middagsbordet

Pasta med fersk og røkt ørret og friske grønnsaker er ikke bare fargerik og smakfull, men også rask å lage, enten den lages av rester eller nyinnkjøpt vare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her