Åpner i Oslo innen 2014

Starbucks vil konkurrere om kaffetørste nordmenn.
Redaksjonen
04 Februar 2011 - 10:58

Denne uken kom «papp-kaffe» med Starbucks-logo på plass i norske matbutikker og kiosker. Nå er det også klart at Starbucks vil etablere kaffebarer i Norge.

- Sannsynligheten er svært stor for at det blir innen tre år, sider Communications Manager Carole Pucik ved kjedens europeiske hovedkontor til Dagens Næringsliv.

Starbucks lar seg ikke skremme av at Norge allerede har flere etablerte kaffekjeder. I flere andre land har kjeden samarbeidet med eller kjøpt opp eksisterende aktører i markedet.

- Å gå gjennom en lokal partner er den raskeste måten å få fotfeste i markedet, bekrefter hun - men hun vil ikke si om det allerede pågår forhandlinger.

Pucik understreker imidlertid at kjeden er godt kjent med norske og skandinaviske markedet.

Starbucks har satset spesielt på trafikknutepunkter i nye land i Europa. Slik kan det også bli i Norge.

- Vi vil nok satse på en flyplass eller jernbanestasjon også her, sier Carole Pucik til Dagens Næringsliv.

Starbucks har nesten 17.000 butikker i over 50 land, og i Europa er kjeden på plass i Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Stockfleths, som har seks kaffebarer i og rundt Oslo, er blant aktørene som får en ny konkurrent. Daglig leder Einar Kleppe Holthe omtaler Starbucks' osloplaner som «spennende».

- Det blir morsomt å kunne sammenligne seg med verdens største kaffekjede. Vi tror på vårt konsept, som er annerledes enn deres. Oslo har en kaffebevisst befolkning som evner å betale for kvalitet. Nå må vi bare gjøre det vi kan best enda bedre for å møte konkurransen, sier han til Oslopuls.no.

Norges mest anerkjente barista, Tim Wendelboe, ønsker også Starbucks velkommen til Norge.
- Det blir mer variasjon og større fokus på kaffe, tror Wendelboe på sin Twitter-side.

Steinar Paulsrud er én av fire eiere i kjeden Kaffebrenneriet. Han tror Starbucks vil få det vanskelig i Oslo.
- Jeg ønsker dem velkommen, men er usikker på om de egentlig kjenner dette markedet. I Norge er vi opptatt av kvalitet, og i Oslo er kompetansen høy, sier han.

Verken Kaffebrenneriet eller Stockfleths har snakket med Starbucks om et mulig samarbeid, opplyser Paulsrud og Kleppe Holthe til oslopuls.no.

At det brygger opp til priskrig på kaffe i Oslo, har sistnevnte liten tro på.
- Starbucks har ikke rykte på seg for å være billige. For alt jeg vet, kan de komme til å presse prisene opp, sier Kleppe Holthe.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her