Åpner kranene igjen

Fotballpuben Wembley og Orex restaurant i Haugesund har fått tilbake skjenkebevillingen. Begge åpnet kranene igjen i går.
Redaksjonen
18 April 2008 - 09:00

De to utestedene fikk bevillingen tilbake etter å ha klaget på avgjørelsen om å inndra den. Saken ble behandlet i bystyret i går og forslaget ble vedtatt med 27 mot 22 stemmer.
 
Begge utestedene mistet bevillingen fordi skatter og avgifter ikke var betalt i tide.
 
Tvil
Den politiske debatten gikk frem og tilbake, men flertallet havnet altså på konklusjonen om at lovbruddet ikke var så alvorlig at bevillingene fortsatt skulle inndras. 
 
- Jeg har tvilt meg fram til at nåde må gå for rett. Konsekvensen er urimelig i forhold til lovbruddet, sa Arbeiderpartiets Walther-Nordahl Sørensen.
 
Tøffe dager
Daglig leder Bent Arne Ingebrigtsen ved Wemblet Sportsbar reagerer på at det i debatten ble referert til at kemneren mente at han ville slite med driften framover.
 
- Kemneren har ikke grunnlag for å vurdere dette, sier Ingebrigtsen til Haugesunds Avis.
 
I 16 dager har champagnebrus vært det sterkeste han har kunnet servere over bardisken. Ingebrigtsen innrømmer at han har hatt en tøff periode.
 
To årslønner
- Omsetningstapet disse 16 dagene tilsvarer to månedslønner for meg. Jeg har gått glipp av sesongens fire største kamper - to i mesterligaen og to toppkamper i England, sier han.
 
Rett etter bystyrevedtaket ringte Ingebrigtsen ølleverandøren og fylte opp kjøleskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her