Åpner ny mathall på Bryne

Åpner ny mathall på Bryne

Nå er det jærbuens tur til å fråtse i ferskvarer og delikatesser.
08 Mai 2013 - 21:09

Når Rogaland får sin første mathall, skjer det ikke i gastronomi-setet Stavanger, men ute på jærbygda. På Bryne står Anette Lerbrekk (22) i spissen for satsingen, som skal åpne under potetfestivalen i månedsskiftet august/september, skriver Jærbladet.

Med på laget har Lerbakk fått Liv Ragnhild Lassen (49) og Hege Petersen (23).

Hege Petersen er utdanna kokk og gikk sammen med Anette Lerbrekk på kokkeutdanningen ved Time vidaregående skole. Hun har tidligere hatt sin læretid ved Jæren Hotell. Liv Ragnhild Lassen har jobbet som butikksjef i en årrekke, og har dessuten bakgrunn fra foto, mat og vin.

I tillegg skal Lerbekk ansette enda en person, sier hun til avisa. Hun har knyttet til seg en lang rekke lokale leverandører. Kåre Wiig blir hovedleverandør av grønt, mens Malmin Orre skal levere foredlede kjøttprodukter. Lerøy skal ha hovedansvaret for fisk og skalldyr.

– Jeg ønsker å få med flere, og vet at det finnes mange gode leverandører der ute, sier Lerbrekk.

I de 400 kvadratmeter store lokalene på Torjå på Bryne, blir det også mulig å kjøpe kaffe, spesiell hermetikk, ost, oljer og ulike krydder. Det blir også en restaurant.

Finansieringen kommer delvis fra Jæren Produktutvikling. Mathallen regner med å investere to millioner kroner før oppstart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her