Åpner skjenkingen igjen

Steakers og Dampen på bryggen i Bergen antar at de har tapt 1,5 millioner kroner i omsetning på skjenkestopp. I dag åpner serveringen igjen.
Redaksjonen
15 Mai 2008 - 15:00

Begge steder har vært stengt siden 1. mai. Årsaken er at skjenkekontrollen mener utestedene brøt alkoholloven i juni 2007.
 
- Vi synes det var en veldig streng straff, sier daglig leder Toril Holt.
 
Uprofesjonell
Hun mener skjenkekontrollen er blitt mer uprofesjonell, og at de ikke er villige til å gå i dialog med utelivsbransjen.
 
- Så lenge kontrollørene sier en person er overstadig beruset, hjelper det ikke hva vi sier, sier Holt til ba.no.
 
Stengningen kom midt i høysesongen.
 
- Vi taper 1,5 millioner kroner i omsetning. Samtidig må vi lønne de ansatte, sier Holt, som har en stab på 30 personer.
 
Hun anslår at hvis stengningen hadde vært i januar, hadde de sluppet unna med en halv million.
 
Brøt inn
Holt mener også at de aktuelle kontrollørene brøt sine egne retningslinjer, da de brøt inn i en situasjon.
 
- Kontrollørene, som var jusstudenter, oppdaget en beruset person på vår uteservering. Vår vakt hadde allerede bedt personen om å gå, men han ba om å få gå på toalettet. Da han satte seg ned igjen, ba vår vakt ham igjen om å gå, og trakk seg tilbake. Dette oppfattet kontrollørene som at han bare kunne sitte. Dermed kom de løpende og ropte at det satt en full man på uteserveringen, sier Holt, som har vært i bransjen siden 1994.
 
Erfarne
Hun har aldri opplevd noe lignende.
 
- Vi hadde god kontroll på situasjonen. Vi har mange erfarne servitører og godt vakthold.
 
De har klaget saken inn til Fylkesmannen, men ikke fått medhold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her