Åpner skjenkingen igjen

Steakers og Dampen på bryggen i Bergen antar at de har tapt 1,5 millioner kroner i omsetning på skjenkestopp. I dag åpner serveringen igjen.
Redaksjonen
15 Mai 2008 - 15:00

Begge steder har vært stengt siden 1. mai. Årsaken er at skjenkekontrollen mener utestedene brøt alkoholloven i juni 2007.
 
- Vi synes det var en veldig streng straff, sier daglig leder Toril Holt.
 
Uprofesjonell
Hun mener skjenkekontrollen er blitt mer uprofesjonell, og at de ikke er villige til å gå i dialog med utelivsbransjen.
 
- Så lenge kontrollørene sier en person er overstadig beruset, hjelper det ikke hva vi sier, sier Holt til ba.no.
 
Stengningen kom midt i høysesongen.
 
- Vi taper 1,5 millioner kroner i omsetning. Samtidig må vi lønne de ansatte, sier Holt, som har en stab på 30 personer.
 
Hun anslår at hvis stengningen hadde vært i januar, hadde de sluppet unna med en halv million.
 
Brøt inn
Holt mener også at de aktuelle kontrollørene brøt sine egne retningslinjer, da de brøt inn i en situasjon.
 
- Kontrollørene, som var jusstudenter, oppdaget en beruset person på vår uteservering. Vår vakt hadde allerede bedt personen om å gå, men han ba om å få gå på toalettet. Da han satte seg ned igjen, ba vår vakt ham igjen om å gå, og trakk seg tilbake. Dette oppfattet kontrollørene som at han bare kunne sitte. Dermed kom de løpende og ropte at det satt en full man på uteserveringen, sier Holt, som har vært i bransjen siden 1994.
 
Erfarne
Hun har aldri opplevd noe lignende.
 
- Vi hadde god kontroll på situasjonen. Vi har mange erfarne servitører og godt vakthold.
 
De har klaget saken inn til Fylkesmannen, men ikke fått medhold.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her