Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.
Redaksjonen
27 Kan 2005 - 01:00

Linie Aquavit 200 år
Arcus inviterer til 3-stjerners kokkekamp

Kokk? Ambisiøs? Kreativ? Rekrutteringen til årets store kokkekonkurranse Linie Award er i gang. Nå har du muligheten til å bli Norges nye stjernekokk.

Arcus utfordrer alle unge kokketalenter til å komponere og tilberede en rett basert på norsk sjømat, med Linie Aquavit som naturlig følge. Finalen finner sted 24.oktober på Grand Hotel i Oslo og markerer startskuddet for 200 års jubileet til Linie Aquavit.

Den prestigetunge kokkekonkurransen Linie Award ble første gang arrangert i Tyskland i 2001, og har blitt en årlig tradisjon siden. Fjorårets vinner Jørgen Kolderup kom nylig tilbake fra et unikt og inspirerende opphold på det franske tre-stjerners kjøkkenet La Maison TroisGros i Roanne utenfor Lyon. Nå går muligheten videre til nye kokketalenter.

I år arrangeres konkurransen for andre gang i Norge og for første gang blir det også mulighet for å utvide konkurransen til de øvrige Nordiske land. Finaledagen makerer at det er nøyaktig 200 år siden skipet "Trondhiems Prøve" passerte ekvator for første gang med det som skulle bli verdens første Linie Aquavit ombord. Arcus inviterer de utvalgte finalistene til kokkekamp med direktesending via storskjermer og offisiell jubileumsmarkering.

Vinneren av Linie Award 2005 får et to ukers opphold på et tre-stjerners Michelin kjøkken i Europa, samt middag for to personer på kjøkkenets restaurant - inkludert reise og opphold. Andrepremien er et opphold på et to-stjerners Michelin kjøkken i Skandinavia, også her inklusive middag for to, reise og opphold. Med Linie Award ønsker Arcus å hedre kvaliteten på norsk sjømat og akevitt. I tillegg gir konkurransen unge kokker med ambisjoner en helt unik mulighet til faglig utvikling og erfaring.

For å delta i konkurransen må du være profesjonell kokk over 20 år. Alle innsendte oppskrifter vurderes av en fagtung jury bestående av blant annet juryformann Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle, Norges eneste autoriserte destillatør, Halvor Heuch og Norges sølvvinner fra Bocuse d`Or Tom Victor Gausdal. Her er det bare å løpe til grytene!

For påmeldingsskjema og ytterligere informasjon kan du kontakte Arcus AS, att. Linie Award 2005, Postboks 6764 Rodeløkka, 0503 eller sende en e-post til marte.myklebust@arcus.no. Søknadsfristen er 20.september.

Fakta om Linie Aquavit:
Linie Aquavit stammer helt tilbake fra 1805 da Trondheimsbriggen "Throndhiems Prøve", eid av familien Lysholm, vendte tilbake fra de Ostindiske øyer med en intakt dekklast norsk aquavit som man forgjeves hadde forsøkt å selge. Da fatene ble åpnet oppdaget man at akevitten hadde gjennomgått en svært heldig utvikling i løpet av reisen. Siden har Linie Aquavit blitt skipet verden rundt for å modnes.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

iStock-1085444140.jpg
+
Klubbkokken serverer: Coq au vin

Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass

Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her