Arcus overtar Excellars

Arcus-Gruppen styrker sin vinportefølje ved å overta aksjemajoriteten i Excellars.
Redaksjonen
14 Juli 2011 - 19:24

Arcus-Gruppen har nylig overtatt 51prosent av aksjene i Norges sjette største vinimportør, Excellars, fra Geir Eikeland og hans Exworks AS. melder Arcus-Gruppen i en pressemelding.
 
Med kjøpet styrkes Arcus-Gruppens vinportefølje og selskapet blir en suveren markedsleder på vin i Norge med en markedsandel på 18 prosent.
 
Excellars portefølje består blant annet av kjente merker som Doppio Passo, Allesverloren, Fumées Blanches, Johann Bihn og Château Bonnet.
 
Styrking av begge selskapene
- Jeg valgte å selge deler av selskapet til Arcus-Gruppen fordi jeg ser dem som en god partner å videreutvikle selskapet sammen med, sier Geir Eikeland i Excellars i pressemeldingen.
 
Han viser blant annet til Arcus-Gruppens sterke posisjon i markedet og deres styringsmodell som har gitt god vekst i de importselskapene de sitter som hel- eller deleiere av i Norden.
 
- Geir Eikeland og resten av Excellars-teamet er meget dyktige og har lyktes godt i markedet. Dette, kombinert med en sterk produktportefølje, vil ytterligere styrke Arcus-Gruppens posisjon både i forhold til Horeca og Vinmonopolet. Vi ser fram til å samarbeide med Excellars om å tilby norske forbrukere et bredt utvalg av kvalitetsviner i alle prisklasser, sier Direktør Vin i Arcus-Gruppen, Thomas Patay.
 
Stor portefølje for Vectura
Overtakelsen av Excellars betyr også en betydelig styrking av Arcus-Gruppens datterselskap, distribusjonsselskapet Vectura, som får nye 3 millioner liter i tillegg til sitt eksisterende volum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her