Arcus overtar Excellars

Arcus-Gruppen styrker sin vinportefølje ved å overta aksjemajoriteten i Excellars.
Redaksjonen
14 Juli 2011 - 18:24

Arcus-Gruppen har nylig overtatt 51prosent av aksjene i Norges sjette største vinimportør, Excellars, fra Geir Eikeland og hans Exworks AS. melder Arcus-Gruppen i en pressemelding.
 
Med kjøpet styrkes Arcus-Gruppens vinportefølje og selskapet blir en suveren markedsleder på vin i Norge med en markedsandel på 18 prosent.
 
Excellars portefølje består blant annet av kjente merker som Doppio Passo, Allesverloren, Fumées Blanches, Johann Bihn og Château Bonnet.
 
Styrking av begge selskapene
- Jeg valgte å selge deler av selskapet til Arcus-Gruppen fordi jeg ser dem som en god partner å videreutvikle selskapet sammen med, sier Geir Eikeland i Excellars i pressemeldingen.
 
Han viser blant annet til Arcus-Gruppens sterke posisjon i markedet og deres styringsmodell som har gitt god vekst i de importselskapene de sitter som hel- eller deleiere av i Norden.
 
- Geir Eikeland og resten av Excellars-teamet er meget dyktige og har lyktes godt i markedet. Dette, kombinert med en sterk produktportefølje, vil ytterligere styrke Arcus-Gruppens posisjon både i forhold til Horeca og Vinmonopolet. Vi ser fram til å samarbeide med Excellars om å tilby norske forbrukere et bredt utvalg av kvalitetsviner i alle prisklasser, sier Direktør Vin i Arcus-Gruppen, Thomas Patay.
 
Stor portefølje for Vectura
Overtakelsen av Excellars betyr også en betydelig styrking av Arcus-Gruppens datterselskap, distribusjonsselskapet Vectura, som får nye 3 millioner liter i tillegg til sitt eksisterende volum.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her