Arcus overtar Excellars

Arcus-Gruppen styrker sin vinportefølje ved å overta aksjemajoriteten i Excellars.
Redaksjonen
14 Juli 2011 - 19:24

Arcus-Gruppen har nylig overtatt 51prosent av aksjene i Norges sjette største vinimportør, Excellars, fra Geir Eikeland og hans Exworks AS. melder Arcus-Gruppen i en pressemelding.
 
Med kjøpet styrkes Arcus-Gruppens vinportefølje og selskapet blir en suveren markedsleder på vin i Norge med en markedsandel på 18 prosent.
 
Excellars portefølje består blant annet av kjente merker som Doppio Passo, Allesverloren, Fumées Blanches, Johann Bihn og Château Bonnet.
 
Styrking av begge selskapene
- Jeg valgte å selge deler av selskapet til Arcus-Gruppen fordi jeg ser dem som en god partner å videreutvikle selskapet sammen med, sier Geir Eikeland i Excellars i pressemeldingen.
 
Han viser blant annet til Arcus-Gruppens sterke posisjon i markedet og deres styringsmodell som har gitt god vekst i de importselskapene de sitter som hel- eller deleiere av i Norden.
 
- Geir Eikeland og resten av Excellars-teamet er meget dyktige og har lyktes godt i markedet. Dette, kombinert med en sterk produktportefølje, vil ytterligere styrke Arcus-Gruppens posisjon både i forhold til Horeca og Vinmonopolet. Vi ser fram til å samarbeide med Excellars om å tilby norske forbrukere et bredt utvalg av kvalitetsviner i alle prisklasser, sier Direktør Vin i Arcus-Gruppen, Thomas Patay.
 
Stor portefølje for Vectura
Overtakelsen av Excellars betyr også en betydelig styrking av Arcus-Gruppens datterselskap, distribusjonsselskapet Vectura, som får nye 3 millioner liter i tillegg til sitt eksisterende volum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her