Arcus overtar Excellars

Arcus-Gruppen styrker sin vinportefølje ved å overta aksjemajoriteten i Excellars.

Arcus-Gruppen har nylig overtatt 51prosent av aksjene i Norges sjette største vinimportør, Excellars, fra Geir Eikeland og hans Exworks AS. melder Arcus-Gruppen i en pressemelding.
 
Med kjøpet styrkes Arcus-Gruppens vinportefølje og selskapet blir en suveren markedsleder på vin i Norge med en markedsandel på 18 prosent.
 
Excellars portefølje består blant annet av kjente merker som Doppio Passo, Allesverloren, Fumées Blanches, Johann Bihn og Château Bonnet.
 
Styrking av begge selskapene
- Jeg valgte å selge deler av selskapet til Arcus-Gruppen fordi jeg ser dem som en god partner å videreutvikle selskapet sammen med, sier Geir Eikeland i Excellars i pressemeldingen.
 
Han viser blant annet til Arcus-Gruppens sterke posisjon i markedet og deres styringsmodell som har gitt god vekst i de importselskapene de sitter som hel- eller deleiere av i Norden.
 
- Geir Eikeland og resten av Excellars-teamet er meget dyktige og har lyktes godt i markedet. Dette, kombinert med en sterk produktportefølje, vil ytterligere styrke Arcus-Gruppens posisjon både i forhold til Horeca og Vinmonopolet. Vi ser fram til å samarbeide med Excellars om å tilby norske forbrukere et bredt utvalg av kvalitetsviner i alle prisklasser, sier Direktør Vin i Arcus-Gruppen, Thomas Patay.
 
Stor portefølje for Vectura
Overtakelsen av Excellars betyr også en betydelig styrking av Arcus-Gruppens datterselskap, distribusjonsselskapet Vectura, som får nye 3 millioner liter i tillegg til sitt eksisterende volum.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen