Dagens rett

Fylte auberginer som i Hellas

Bytt ut tacoen med disse godbitene
Foto: (annata78)

Bytt ut tacoen med disse godbitene

Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
Aase E. Jacobsen
10 Januar 2020 - 01:00

Er det noe det greske kjøkken kan, så er det å utnytte auberginer. Med eller uten kjøtt. Og selv om denne oppskriften er med kjøttdeig - gå gjerne for lam for maks smak, så kan kjøttet godt erstattes med sopp eller bønner.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med oregano, salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.

Tips: Denne retten lages vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeig med sopp.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Perfekt drink til førjulkosen
Ukens drink
Arancia e Miele Sour

Perfekt drink til førjulkosen

Søt appelsin balanseres av syrlighet og krydder. Omtrent som å drikke julekaker. Og et friskere alternativ til gløgg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge
Dagens rett
Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Her får torsken et syrlig og passe sterkt følge

Spennende tilberedning av torsk er hva som venter deg i denne utgaven av Dagens rett. Raskt å tilberede, friskt og lekkert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren
Dagens rett
Coq au vin med hvitvin og fløte

Prøv en annen vri på denne franske klassikeren

Coq av vin lages normalt med rødvin av pinot noir eller gamay, men her er en lysere utgave med hvitvin og kremfløte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Skal du sikre deg akevitt til jul, bør du slå til nå: 120 akevitter å velge blant

Her er oversikten over de 120 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her