Dagens rett

Fylte auberginer som i Hellas

Bytt ut tacoen med disse godbitene
Foto: (annata78)

Bytt ut tacoen med disse godbitene

Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.
Aase E. Jacobsen
10 Januar 2020 - 01:00

Er det noe det greske kjøkken kan, så er det å utnytte auberginer. Med eller uten kjøtt. Og selv om denne oppskriften er med kjøttdeig - gå gjerne for lam for maks smak, så kan kjøttet godt erstattes med sopp eller bønner.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med oregano, salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.

Tips: Denne retten lages vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeig med sopp.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her