Arcus-slanter vant gull

Arcus-slanter vant gull

Whiskyrester fra Hasle best i klassen i internasjonal konkurranse.

Upper Ten Final Casks 12 år gammel fikk gullmedalje og betegnelsen «Best in Class» i International Spirits Competition (ISC) i juni i år. Konkurransen foregår i Storbritannia og omfatter over 1000 produkter fra 70 land.

– Derfor er det spesielt hyggelig å gå til topps innen whisky-kategorien – nærmest på skottenes hjemmebane, sier produktutviklingssjef Ivan Abrahamsen i Arcus.

Upper Ten Final Casks 12 år gammel ble lansert i mai i år. Den er en blend av de siste edle dråper av skotsk whisky som lå til lagring på eikeliggere på Arcus' gamle anlegg på Hasle.

LES OGSÅ: Måtte beklage på åpningsfesten

Whiskyen inneholder 80 prosent maltwhisky og består av en blend av minimum 12 år gamle whiskyer.

– Da Arcus flyttet til Gjelleråsen i mai 2012 ryddet vi opp i fatene våre, og bestemte oss for å lage en spesialutgave av Upper Ten med navnet «Final Casks», sier Ivan Abrahamsen.

Upper Ten Final Casks finnes i et begrenset opplag på 17 000 flasker.

Den «originale» Upper Ten har ved flere tidligere anledninger vunnet priser for sin høye kvalitet og gode smak, og har vært blandet i Norge etter inspirasjon fra Islay-whisky siden 1927. Upper Ten er det fjerde største whiskymerket på Vinmonopolet.

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen