Måtte beklage på åpningsfesten

Måtte beklage på åpningsfesten

Med dronningen til stede måtte Arcus-sjefen beklage store startproblemer ved det nye milliardanlegget på Gjelleråsen.

H.M. Dronning Sonja var blant gjestene da Arcus-Gruppen fredag åpnet sitt nye anlegg på Gjelleråsen i Nittedal kommune. Etter 78 år på Hasle i Oslo får selskapet Nord-Europas mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Likevel har innkjøringsperioden etter påske vært preget av store innkjøringsproblemer på leveringssiden.

– Jeg ber så mye om unnskyldning, men takker for tålmodigheten, sa konsernsjef Otto Drakenberg i sin tale under den offisielle åpningen i går.

Det er det automatiske lagerstyringssystemet til Vectura, Arcusgruppens distribusjonsselskap, som ikke har fungert. Resultatet har vært glisne hyller hos Vinmonopolet og store problemer for utelivsbransjen.

Leveransene til Vinmonopolet har begynnt å normalisere seg, men for restaurantbransjen er problemene fortsatt store, skriver Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Glissent i polhyllene

– Vi gjør vårt ytterste for å få ting på plass så raskt som mulig, sier Drakenberg.

– I månedsskiftet juni – juli skal vi kunne ta imot bestillinger igjen og levere som vi skal. Vi kommer til å kjøre med ekstra ressurser så lenge som nødvendig for å få leveringene unna til rett tid, lover han.

Fabrikken på Gjellerårsen er ca 48 000 kvadratmeter stor og en med samlet investeringsramme på over 1,1 milliarder kroner. Grunnflaten dekker nærmere 40 000 kvadratmeter, eller nesten seks fotballbaner. Fullføringen av anlegget har skjedd nøyaktig etter tidsplanen og budsjettet som ble vedtatt av selskapets styre i 2009.

Det nye anlegget skal føre til en kraftig reduksjon av konsernets CO2-utslipp. Mer enn 60 prosent av energibehovet vil bli dekket av fornybar energi, hovedsakelig fra et eget jordvarmeanlegg.

LES OGSÅ: Arcus-gruppen vokser videre

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen