Måtte beklage på åpningsfesten

Måtte beklage på åpningsfesten

Med dronningen til stede måtte Arcus-sjefen beklage store startproblemer ved det nye milliardanlegget på Gjelleråsen.
15 Juni 2012 - 12:09

H.M. Dronning Sonja var blant gjestene da Arcus-Gruppen fredag åpnet sitt nye anlegg på Gjelleråsen i Nittedal kommune. Etter 78 år på Hasle i Oslo får selskapet Nord-Europas mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Likevel har innkjøringsperioden etter påske vært preget av store innkjøringsproblemer på leveringssiden.

– Jeg ber så mye om unnskyldning, men takker for tålmodigheten, sa konsernsjef Otto Drakenberg i sin tale under den offisielle åpningen i går.

Det er det automatiske lagerstyringssystemet til Vectura, Arcusgruppens distribusjonsselskap, som ikke har fungert. Resultatet har vært glisne hyller hos Vinmonopolet og store problemer for utelivsbransjen.

Leveransene til Vinmonopolet har begynnt å normalisere seg, men for restaurantbransjen er problemene fortsatt store, skriver Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Glissent i polhyllene

– Vi gjør vårt ytterste for å få ting på plass så raskt som mulig, sier Drakenberg.

– I månedsskiftet juni – juli skal vi kunne ta imot bestillinger igjen og levere som vi skal. Vi kommer til å kjøre med ekstra ressurser så lenge som nødvendig for å få leveringene unna til rett tid, lover han.

Fabrikken på Gjellerårsen er ca 48 000 kvadratmeter stor og en med samlet investeringsramme på over 1,1 milliarder kroner. Grunnflaten dekker nærmere 40 000 kvadratmeter, eller nesten seks fotballbaner. Fullføringen av anlegget har skjedd nøyaktig etter tidsplanen og budsjettet som ble vedtatt av selskapets styre i 2009.

Det nye anlegget skal føre til en kraftig reduksjon av konsernets CO2-utslipp. Mer enn 60 prosent av energibehovet vil bli dekket av fornybar energi, hovedsakelig fra et eget jordvarmeanlegg.

LES OGSÅ: Arcus-gruppen vokser videre

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her