Måtte beklage på åpningsfesten

Måtte beklage på åpningsfesten

Med dronningen til stede måtte Arcus-sjefen beklage store startproblemer ved det nye milliardanlegget på Gjelleråsen.
15 Juni 2012 - 11:09

H.M. Dronning Sonja var blant gjestene da Arcus-Gruppen fredag åpnet sitt nye anlegg på Gjelleråsen i Nittedal kommune. Etter 78 år på Hasle i Oslo får selskapet Nord-Europas mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Likevel har innkjøringsperioden etter påske vært preget av store innkjøringsproblemer på leveringssiden.

– Jeg ber så mye om unnskyldning, men takker for tålmodigheten, sa konsernsjef Otto Drakenberg i sin tale under den offisielle åpningen i går.

Det er det automatiske lagerstyringssystemet til Vectura, Arcusgruppens distribusjonsselskap, som ikke har fungert. Resultatet har vært glisne hyller hos Vinmonopolet og store problemer for utelivsbransjen.

Leveransene til Vinmonopolet har begynnt å normalisere seg, men for restaurantbransjen er problemene fortsatt store, skriver Romerikes Blad.

LES OGSÅ: Glissent i polhyllene

– Vi gjør vårt ytterste for å få ting på plass så raskt som mulig, sier Drakenberg.

– I månedsskiftet juni – juli skal vi kunne ta imot bestillinger igjen og levere som vi skal. Vi kommer til å kjøre med ekstra ressurser så lenge som nødvendig for å få leveringene unna til rett tid, lover han.

Fabrikken på Gjellerårsen er ca 48 000 kvadratmeter stor og en med samlet investeringsramme på over 1,1 milliarder kroner. Grunnflaten dekker nærmere 40 000 kvadratmeter, eller nesten seks fotballbaner. Fullføringen av anlegget har skjedd nøyaktig etter tidsplanen og budsjettet som ble vedtatt av selskapets styre i 2009.

Det nye anlegget skal føre til en kraftig reduksjon av konsernets CO2-utslipp. Mer enn 60 prosent av energibehovet vil bli dekket av fornybar energi, hovedsakelig fra et eget jordvarmeanlegg.

LES OGSÅ: Arcus-gruppen vokser videre

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her