Årets beste matprodukter

Årets beste matprodukter

Finalistene i Det Norske Måltid 2011, i kategoriene kjøtt, fisk og skalldyr, ost, frukt og grønt og frukt- og bærdrikk er nå klare.
Redaksjonen
05 Desember 2011 - 15:45

En nasjonal fagjury bestående av erfarne kjøkkensjefer har smakt og vurdert 49 unike råvarer og kvalitetsprodukter, som var nominert fra hver sin region. Tre finalister i hver kategori går videre til kåringen som sendes på TV 2 søndag 11. desember. Bent Stiansen fra Statholdergaarden og tidligere vinner av Bocuse d’Or, har ledet juryarbeidet. Med seg har han hatt (fv) Inge Johnsen fra Lian Restaurant, Jørn Lie fra Restaurant Gamle Raadhus og Grosch, Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotel, Kari Innerå fra Cru vin & kjøkken og Ole Jonny Eikefjord fra Eik, Fjord og Eik Annen Etage. 

Finalistene i de fem kategoriene er:

ÅRETS KJØTTPRODUKT 2011

Gildes Santa Kristina skinke, Stange (Østpå)
Hjort flatbiff fra DalPro Gårdsmat, Hitra (Midti)
Livèche kyllingbryst, Indre Østfold (Østpå)

ÅRETS FISK- OG SKALLDYRPRODUKT 2011

Halvors tørrfiskfilet fra Halvors Tradisjonsfisk, Tromsø (Nordpå)
Kamskjell fra Seashell, Frøya (Midti)
Klippfisk Gran Reserva fra Jakob & Johan Dybvik, Ålesund (Midti)

ÅRETS OST 2011

Edel blå, godt modnet, fra Gangstad Gårdsysteri, Inderøy (Midti)
Kvit Undredal, vellagret, fra Undredal Stølsysteri, Undredal (Vestpå)
Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy (Nordpå)

ÅRETS FRUKT- OG GRØNTPRODUKT 2011

Gulløye fra Nord-Norge, Tromspotet, Silsand, Nordpå
Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal, Østpå
Østby Asparges, Larvik, Sørpå

ÅRETS FRUKT- OG BÆRDRIKK 2011

Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal (Midti)
Eplemost av norske Aromaepler fra Bagstevold gård, Øvre Eiker (Sørpå)
Ringi, gårdspresset Gravenstein, fra Øvre Ringi gård, Slependen (Østpå)

I tillegg er egne juryer i aksjon for å finne fram til vinnere av Årets Nyskapning, Årets Øl, Årets Matgleder, og Det Norske Måltids Hederspris. Hvem som henter hjem priser – og til hvilken landsdel – får vi vite når finalen av Det Norske Måltid går på luften på TV 2 søndag 11. desember kl. 22.30.

Fakta om Det Norske Måltid
Næringsforeningen i Stavanger-regionen tok i 2008 initiativet til prosjektet Det Norske Måltid. Målet var å synliggjøre lokale og regionale råvarer, og derigjennom styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. Stiftelsen Norsk Matkultur med Harald Osa i spissen er matfaglig koordinator og prosjektleder for prosjektet som i år en blitt en tv-serie. Formålet med tv-serien er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til hele Norges befolkning.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Formkake får en annen betydning servert på denne måten
Ukens kake
Stekt formkake med bjørnebær og krem

Formkake får en annen betydning servert på denne måten

Har du rester av formkake, vet du hva du skal bruke den til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Revolusjon i barhyllene: Målet er langt færre glassflasker

Verdens bartendere vil ha ekte og langveisfarende vare. Men Moder jord tynges av vekten av de 40 milliarder glassflaskene som fraktes mellom kontinentene. Det er hva ecoSPIRITS gjør noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage
Dagens rett
Baconkarbonader

Det er helg: Baconkarbonader går i en egen mage

Bacon setter en god smak på mye, og den nøytrale karbonadedeigen er intet unntak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her