Årets grønne kokk 2009

Etter tre timers intens konkurranse kunne Tor Øyvind Rustaden og Geir Magnus Svae juble for seieren i Årets grønne kokk.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 01:30

Det ble en tett kamp i Årets grønne kokk som gikk av stabelen under Smak09 onsdag 4. februar.
 
To glade vinnere kunne altså ta i mot hyldesten fra sine konkurrenter og et stemningsfult publikum. Tor Øyvind Rustaden fra Condelica AS og Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotell på Vikersund, var tydlig beveget i det de mottok premien på blant annet kr 15 000,- og hver sin pokal. 
 
Grønt skal det være
Fem tomannslag hadde tre timer på seg til å lage en femretters buffet for 12 personer på kun frukt og grønnsaker. Rettene kunne ikke inneholde fugl, fisk eller kjøtt, eller kraft av disse.
 
Juryen med Håvard Ravn Larsen fra Bama og Ingrid Espelid Hovig i spissen, hadde en vanskelig oppgave med å plukke ut vinnerene blant de dyktige kokkenes kreative kreasjoner.
 
De fem lagene bestod av:
• Kent Henriksen og Stig Hetland, New Orleans Restaurant & Cajun Cafe, Oslo
• Victor W. Nortvedt og Sverre Angus Hugøy, Kalfaret Brygghus, Bergen
• Tor Øyvind Rustaden, Condelica AS, Drammen og Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell, Vikersund
• Kent Medhus, Augusta Arnesen og Harald Berger, Kulinarisk Akademi, Oslo
• Are Lied Nordtvedt og Thomas Tokerød Pettersen, De Fem Stuer, Holmenkollen Park hotel, Oslo
 
Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her