Årets grønne kokk 2009

Etter tre timers intens konkurranse kunne Tor Øyvind Rustaden og Geir Magnus Svae juble for seieren i Årets grønne kokk.
Redaksjonen
05 Februar 2009 - 00:30

Det ble en tett kamp i Årets grønne kokk som gikk av stabelen under Smak09 onsdag 4. februar.
 
To glade vinnere kunne altså ta i mot hyldesten fra sine konkurrenter og et stemningsfult publikum. Tor Øyvind Rustaden fra Condelica AS og Geir Magnus Svae fra Tyrifjord Hotell på Vikersund, var tydlig beveget i det de mottok premien på blant annet kr 15 000,- og hver sin pokal. 
 
Grønt skal det være
Fem tomannslag hadde tre timer på seg til å lage en femretters buffet for 12 personer på kun frukt og grønnsaker. Rettene kunne ikke inneholde fugl, fisk eller kjøtt, eller kraft av disse.
 
Juryen med Håvard Ravn Larsen fra Bama og Ingrid Espelid Hovig i spissen, hadde en vanskelig oppgave med å plukke ut vinnerene blant de dyktige kokkenes kreative kreasjoner.
 
De fem lagene bestod av:
• Kent Henriksen og Stig Hetland, New Orleans Restaurant & Cajun Cafe, Oslo
• Victor W. Nortvedt og Sverre Angus Hugøy, Kalfaret Brygghus, Bergen
• Tor Øyvind Rustaden, Condelica AS, Drammen og Geir Magnus Svae, Tyrifjord Hotell, Vikersund
• Kent Medhus, Augusta Arnesen og Harald Berger, Kulinarisk Akademi, Oslo
• Are Lied Nordtvedt og Thomas Tokerød Pettersen, De Fem Stuer, Holmenkollen Park hotel, Oslo
 
Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her