Årets kokk - Erling Stenersen Sundal

Erling Stenersen Sundal er den første kandidaten vi presenterer i forbindelse med Årets kokk 2007.
Redaksjonen
19 Mars 2007 - 14:00

Erling er en kokk med konkurranseteft. Han har gjort det skarpt både i Norgesmesterskapet i Kokkekunst, Nordisk Mesterskap og har allerede vært med i konkurransen Årets Kokk to ganger.

Han driver Flavours og Falcon Crest sammen med blant andre verdens nest beste kokk i 2005, Tom Victor Gausdal. 
 
Erling gleder seg til å tilberede "fløyelsfisken" - altså ishavsrøye - og til å ta i bruk grisen fra Jæren Smak med sin konsistente kvalitet.

Kandidat 1: Erling Stenersen Sundal.
Kommer fra: Herøy i Møre og Romsdal.
Født: 22/5-1974.
Suksessoppskrift: Intensiv og fokusert trening, den gode smaken og nok søvn!

Erfaring:
2005 -             Falcon Crest og Flavours, Oslo. Medeier og driver.
2003-              Flavours, Oslo. Medeier og driver.
2000-2002       Restaurant Bagatelle, Oslo. Souschef.
1999-2000       Annen Etage, Oslo. Kokk.
1998-1999       Michelle Guerard og Dominique Toulousi, Frankrike. Commis.
1996-1998       Bølgen & Moi, Oslo. Kokk.
1994-1996       Ulstein Hotell/Bølgen & Moi. Lærling.

Utdannelse:
1992-1994       Grunnkurs Herøy VGS og Rauma VGS.   

Konkurranser:
2006                Norgesmesterskap i Kokkekunst, 2. plass.   
2006                Nordisk Mesterskap i Kokkekunst, 1. plass.   
2006                Årets Kokk, 2. plass.   
2005                Norgesmesterskap i Kokkekunst, 1. plass.   
2001-2004        Medlem, Det Norske Kokkelandslaget.
2002                Årets Kokk, 5. plass.   
2001                Nordisk Mesterskap i Kokkekunst, 2. plass.   
2000                Norgesmesterskap i Kokkekunst, 1. plass.   
1999                Norgesmesterskap i Kokkekunst, 3. plass.   
1998                Årets Fiskekokk, 2. plass.   
1998                Norgesmesterskap i Kokkekunst, delt 4. plass.   
1997                Norgesmesterskap i Kokkekunst, delt 4. plass.   
1993                Midtnorsk og Nordnorsk mester for kokke-elever.   

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her