Årets kokk - Geir Skeie

Geir Skeie har jobbet over store deler av landet og ute i Europa. Han er den andre kandidaten i Årets kokk 2007.
Redaksjonen
19 Mars 2007 - 16:30

Geir holder til vanlig til på Mathuset Solvold hos tidligere Bocuse d'Or-deltager Odd Ivar Solvold, som briljerte i Lyon i 1987.

Geir har i jobbsammenheng beveget seg i store deler av Sør-Norge (Sandefjord, Oslo, Hemsedal, Bergen og Stavanger) i tillegg til opphold hos Michel Rostang i Paris og Koch i Århus.

Han er med i Årets Kokk for annen gang, og er aller mest opptatt av å sørge for at ishavsrøya blir saftig og perfekt i konsistens og serveres varm. Samtidig skal han lokke ut det beste i smak fra grisen fra Jæren Smak.

Kandidat 2: Geir Skeie.
Kommer fra: Fitjar i Hordaland.
Født: 2/7-1989.
Suksessoppskrift: 45 dager med hardtrening og 5 dager til å roe ned.

Erfaring:
2007-              Mathuset Solvold, Sandefjord. Kokk.
2006               Palace Grill, Oslo. Kokk. 
2005-2006      Skarsnuten Hotell, Hemsedal. Kokk.
2004-2005       Koch, Århus. Kokk.
2002-2004       Solvolds, Sandefjord. Kokk.
2002               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001-2002      Le Canard, Oslo. Kokk.
2001               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001               Michel Rostang, Paris. Stacier.
2000               Moldegård, Bergen. Kokk.
2000               Jans mat og vinhus, Stavanger. Lærling.
1998-1999       Finnegårdsstuene, Bergen. Lærling.

Utdannelse:
2004-2005       Vinkelnerutdanning, Nordisk Sommelierskole, Oslo.
1996-1998       Kokkeutdanning 2 år, Fitjar.

Konkurranser:
2006                Årets kokk, uplassert.
2004                Norgesmesterskap i kokkekunst, 3. plass.  
2004                Lagleder lærlinger Norgescup, 1. plass.
2004                Nordisk for kokker, 3. plass.
2003                Lagleder lærlinger Vestfold, 1. plass.
2003                Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.
2002                Young chef of the year, uplassert.
2001                Young chef of the year, uplassert.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her