Årets kokk - Geir Skeie

Geir Skeie har jobbet over store deler av landet og ute i Europa. Han er den andre kandidaten i Årets kokk 2007.
Redaksjonen
19 Mars 2007 - 16:30

Geir holder til vanlig til på Mathuset Solvold hos tidligere Bocuse d'Or-deltager Odd Ivar Solvold, som briljerte i Lyon i 1987.

Geir har i jobbsammenheng beveget seg i store deler av Sør-Norge (Sandefjord, Oslo, Hemsedal, Bergen og Stavanger) i tillegg til opphold hos Michel Rostang i Paris og Koch i Århus.

Han er med i Årets Kokk for annen gang, og er aller mest opptatt av å sørge for at ishavsrøya blir saftig og perfekt i konsistens og serveres varm. Samtidig skal han lokke ut det beste i smak fra grisen fra Jæren Smak.

Kandidat 2: Geir Skeie.
Kommer fra: Fitjar i Hordaland.
Født: 2/7-1989.
Suksessoppskrift: 45 dager med hardtrening og 5 dager til å roe ned.

Erfaring:
2007-              Mathuset Solvold, Sandefjord. Kokk.
2006               Palace Grill, Oslo. Kokk. 
2005-2006      Skarsnuten Hotell, Hemsedal. Kokk.
2004-2005       Koch, Århus. Kokk.
2002-2004       Solvolds, Sandefjord. Kokk.
2002               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001-2002      Le Canard, Oslo. Kokk.
2001               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001               Michel Rostang, Paris. Stacier.
2000               Moldegård, Bergen. Kokk.
2000               Jans mat og vinhus, Stavanger. Lærling.
1998-1999       Finnegårdsstuene, Bergen. Lærling.

Utdannelse:
2004-2005       Vinkelnerutdanning, Nordisk Sommelierskole, Oslo.
1996-1998       Kokkeutdanning 2 år, Fitjar.

Konkurranser:
2006                Årets kokk, uplassert.
2004                Norgesmesterskap i kokkekunst, 3. plass.  
2004                Lagleder lærlinger Norgescup, 1. plass.
2004                Nordisk for kokker, 3. plass.
2003                Lagleder lærlinger Vestfold, 1. plass.
2003                Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.
2002                Young chef of the year, uplassert.
2001                Young chef of the year, uplassert.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her