Årets kokk - Geir Skeie

Geir Skeie har jobbet over store deler av landet og ute i Europa. Han er den andre kandidaten i Årets kokk 2007.
Redaksjonen
19 Mars 2007 - 15:30

Geir holder til vanlig til på Mathuset Solvold hos tidligere Bocuse d'Or-deltager Odd Ivar Solvold, som briljerte i Lyon i 1987.

Geir har i jobbsammenheng beveget seg i store deler av Sør-Norge (Sandefjord, Oslo, Hemsedal, Bergen og Stavanger) i tillegg til opphold hos Michel Rostang i Paris og Koch i Århus.

Han er med i Årets Kokk for annen gang, og er aller mest opptatt av å sørge for at ishavsrøya blir saftig og perfekt i konsistens og serveres varm. Samtidig skal han lokke ut det beste i smak fra grisen fra Jæren Smak.

Kandidat 2: Geir Skeie.
Kommer fra: Fitjar i Hordaland.
Født: 2/7-1989.
Suksessoppskrift: 45 dager med hardtrening og 5 dager til å roe ned.

Erfaring:
2007-              Mathuset Solvold, Sandefjord. Kokk.
2006               Palace Grill, Oslo. Kokk. 
2005-2006      Skarsnuten Hotell, Hemsedal. Kokk.
2004-2005       Koch, Århus. Kokk.
2002-2004       Solvolds, Sandefjord. Kokk.
2002               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001-2002      Le Canard, Oslo. Kokk.
2001               Solsiden, Oslo. Kokk.
2001               Michel Rostang, Paris. Stacier.
2000               Moldegård, Bergen. Kokk.
2000               Jans mat og vinhus, Stavanger. Lærling.
1998-1999       Finnegårdsstuene, Bergen. Lærling.

Utdannelse:
2004-2005       Vinkelnerutdanning, Nordisk Sommelierskole, Oslo.
1996-1998       Kokkeutdanning 2 år, Fitjar.

Konkurranser:
2006                Årets kokk, uplassert.
2004                Norgesmesterskap i kokkekunst, 3. plass.  
2004                Lagleder lærlinger Norgescup, 1. plass.
2004                Nordisk for kokker, 3. plass.
2003                Lagleder lærlinger Vestfold, 1. plass.
2003                Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.
2002                Young chef of the year, uplassert.
2001                Young chef of the year, uplassert.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her