Argentinsk terroirstudie

Med disse tre vinene kan du dypdykke i argentinsk klima og jordsmonn.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Den nye vinverdenen ønsker i økende grad å vise frem sitt særpreg, og det i form av sitt terroir, kombinasjonen av klima, jordsmonn og drue. Trapiches single vineyard-prosjekt i Uco Valley i Mendoza, er et slikt, og et ganske så vellykket sådant. Med utgangspunkt i druen malbec fra tre ulike lokaliteter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

God syre
Min favoritt er Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Fausto Orellana de Escolar 2007 (59789) som kommer fra 61 år gamle upodete vinstokker. Den er den aller mest elegante av de tre, selv om vinmarken har den laveste beliggenheten. Nå er 990 m.o.h. høyt nok til å oppnå store nok variasjoner i dag- og nattemperaturene hvilket som kjent bidrar til syreutviklingen i druene. Denne store munnfullen er fortsatt for ung til å dokumentere forskjell i jordsmonnskarakter. Enn så lenge byr den på aromaer som søte mørke bær, solbær, fat, kaffe.

Stor finesse
Det gjelder også de to andre hvor jeg har Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Domingo Sarmiento 2007 (59790) på en god andreplass. Her er det også snakk om upodete vinstokker, men langt yngre, kun 11 år. Årsaken til at man ikke behøver å pode er at jordsmonnet er svært sandholdig, og under slike forhold trives ikke vinlusa. Men det gjør absolutt vinstokkene som produserer frukt med stor finesse.

Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Adolfo Ahumada 2007 (59788) er den "letteste" og samtidig friskeste av de tre, men fortsatt med virkelig stor og flott frukt. Begge de to siste kommer fra vinmarker ved henholdsvis 1030 og 1094 m.o.h. som er nordvestvendt. På denne siden av kloden tilsvarer det den minst soleksponerte lokaliseringen siden vinmarkene ikke får all den varme ettermiddagssolvarmen. Dette bidrar også til den rene friske frukten.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Trapiche Terroir Series Finca Orellana 2012

Produsent:
Bod. Trapiche
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
5978901
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Domingo Sarmiento 2007

Produsent:
Bod. Trapiche
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
300,00 kr
Varenummer:
5979001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Adolfo Ahumada 2007

Produsent:
Bod. Trapiche
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
300,00 kr
Varenummer:
5978801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen