Århundrets 10 på topp

Magasinet The Quartely Review Of Wine ba noen av verdens største vineksperter å kåre det forrige århundres 10 på topp-viner. Vinene kunne komme fra alle land og med alle mulige druekombinasjoner. Clive Coates synes valget var enkelt og trengte ikke lang b
Redaksjonen
16 Oktober 2000 - 02:00

Michael Broadbent
Master of Wine
 
1945 Château Mouton--Rothschild
 
1921 Château d'Yquem
 
1962 La Tache, DRC
 
1966 Le Montrachet, DRC
 
1937 Wachenheimer Goldbachel-Gerumpel aller feinste Goldbeeren Trockenbeerenauslese, J.L. Wolf-Erben
 
1961 Barbaresco, Gaja
 
1946 Pinot Noir, Beaulieu Vineyards
 
1931 Quinta do Noval Nacional Vintage Port
 
1928 Krug Champagne
 
1920 Malmsey Madeira, Cossart
 
Clive Coates
Master of Wine
 
1900 Château Margaux
 
1929 Château Latour
 
1949 Château Mouton--Rothschild
 
1953 Château Lafite
 
1961 Château Palmer
 
1949 Le Musigny, Comte De Vogüé
 
1949 Richebourg, Domaine LeRoy
 
1949 Le Chambertin, Domaine LeRoy
 
1971 Wehlener Sonnenuhr Riesling Trockenbeernauslese, J.J. Prüm
 
1971 Riesling Clos Sainte Hune, Trimbach
 
Serena Sutcliffe
Master of Wine
1961 Dom Pérignon
 
1990 Château Pétrus
 
1990 Penfold's Grange
 
1961 Hermitage La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé
 
1945 Château Mouton-Rothschild
 
1929 Château Latour
 
1921 Château Cheval Blanc
 
1921 Romanée-Conti
 
1921 Château d'Yquem
 
1931 Quinta do Noval Vintage Port

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her