Århundrets 10 på topp

Magasinet The Quartely Review Of Wine ba noen av verdens største vineksperter å kåre det forrige århundres 10 på topp-viner. Vinene kunne komme fra alle land og med alle mulige druekombinasjoner. Clive Coates synes valget var enkelt og trengte ikke lang b
Redaksjonen
16 Oktober 2000 - 01:00

Michael Broadbent
Master of Wine
 
1945 Château Mouton--Rothschild
 
1921 Château d'Yquem
 
1962 La Tache, DRC
 
1966 Le Montrachet, DRC
 
1937 Wachenheimer Goldbachel-Gerumpel aller feinste Goldbeeren Trockenbeerenauslese, J.L. Wolf-Erben
 
1961 Barbaresco, Gaja
 
1946 Pinot Noir, Beaulieu Vineyards
 
1931 Quinta do Noval Nacional Vintage Port
 
1928 Krug Champagne
 
1920 Malmsey Madeira, Cossart
 
Clive Coates
Master of Wine
 
1900 Château Margaux
 
1929 Château Latour
 
1949 Château Mouton--Rothschild
 
1953 Château Lafite
 
1961 Château Palmer
 
1949 Le Musigny, Comte De Vogüé
 
1949 Richebourg, Domaine LeRoy
 
1949 Le Chambertin, Domaine LeRoy
 
1971 Wehlener Sonnenuhr Riesling Trockenbeernauslese, J.J. Prüm
 
1971 Riesling Clos Sainte Hune, Trimbach
 
Serena Sutcliffe
Master of Wine
1961 Dom Pérignon
 
1990 Château Pétrus
 
1990 Penfold's Grange
 
1961 Hermitage La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé
 
1945 Château Mouton-Rothschild
 
1929 Château Latour
 
1921 Château Cheval Blanc
 
1921 Romanée-Conti
 
1921 Château d'Yquem
 
1931 Quinta do Noval Vintage Port

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her