Århundrets 10 på topp

Magasinet The Quartely Review Of Wine ba noen av verdens største vineksperter å kåre det forrige århundres 10 på topp-viner. Vinene kunne komme fra alle land og med alle mulige druekombinasjoner. Clive Coates synes valget var enkelt og trengte ikke lang b
Redaksjonen
16 Oktober 2000 - 01:00

Michael Broadbent
Master of Wine
 
1945 Château Mouton--Rothschild
 
1921 Château d'Yquem
 
1962 La Tache, DRC
 
1966 Le Montrachet, DRC
 
1937 Wachenheimer Goldbachel-Gerumpel aller feinste Goldbeeren Trockenbeerenauslese, J.L. Wolf-Erben
 
1961 Barbaresco, Gaja
 
1946 Pinot Noir, Beaulieu Vineyards
 
1931 Quinta do Noval Nacional Vintage Port
 
1928 Krug Champagne
 
1920 Malmsey Madeira, Cossart
 
Clive Coates
Master of Wine
 
1900 Château Margaux
 
1929 Château Latour
 
1949 Château Mouton--Rothschild
 
1953 Château Lafite
 
1961 Château Palmer
 
1949 Le Musigny, Comte De Vogüé
 
1949 Richebourg, Domaine LeRoy
 
1949 Le Chambertin, Domaine LeRoy
 
1971 Wehlener Sonnenuhr Riesling Trockenbeernauslese, J.J. Prüm
 
1971 Riesling Clos Sainte Hune, Trimbach
 
Serena Sutcliffe
Master of Wine
1961 Dom Pérignon
 
1990 Château Pétrus
 
1990 Penfold's Grange
 
1961 Hermitage La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé
 
1945 Château Mouton-Rothschild
 
1929 Château Latour
 
1921 Château Cheval Blanc
 
1921 Romanée-Conti
 
1921 Château d'Yquem
 
1931 Quinta do Noval Vintage Port

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her