Arktisk meny under VM på ski

To nordnorske kokker reiser til Japan og ski-VM. Der skal de sette landsdelen og råvarene derfra på kartet.
Redaksjonen
15 Februar 2007 - 16:23

Kjøkkensjef Rune Harper fra Radisson SAS Tromsø og Kjøkkensjef Svein Jæger Hansen fra Rica Meyergården Hotell i Mo i Rana skal ut på tur. De skal ha ansvaret for en norsk mottagelse under mesterskapet. Det kommer rundt 200 gjester på arrangementet, og det er Arktisk Meny som er matfaglig ansvarlig.

Fremmer Nord-Norge
Arktisk Meny er et prosjekt som består av 40 restauranter i Nord-Norge og på Svalbard. Målet er å få bedriftene til å fremme tradisjonelle nordnorske retter og bruke nordnorske råvarer. Gjerne på en ny og annerledes måte.

Da får gjestene en unik matopplevelse og matopplevelsen kan på sikt føre til både økt eksport og økt turisme.

De to kokkene reiser til Japan tirsdag 22. februar og blir borte til onsdag 28.

På plass i Japan skal de lage en meny som består av ti småretter med det beste av råvarer fra Nord-Norge.

- Vi skal blant annet bruke råvarer fra Arctic Rein og vilt på Gruben, de har en fantastisk kvalitet på nordnorsk rein. Den er bare helt ekstrem. Leverandøren fikk verdiskapningsprisen for 2006. Så dette skal vi bruke under VM når vi lager røkt reinsdyrhjerte, for eksempel, sier Svein Jæger Hansen.

Lite eksport
Han mener at dette er en unik mulighet til å få nordnorske råvarer mer på kartet. For enn så lenge er det ingen stor eksport av nordnorske råvarer, om vi ser bort fra fisk.

- Nei, eksporten er ikke den største. Men Eksportutvalget for fisk skal være med oss over. De eksporterer jo mye til Japan, så kanalene er der og mulighetene finnes. Så vi håper på en økning i salget etter besøket i Japan. Det tror jeg vi får også, sier Jæger Hansen.

Inspirerende
Han er veldig fornøyd med å få lov til å reise til mesterskapet.

- Det er fantastisk at vi får lov til å reise og at det ikke bare er kokkelandslaget som representerer Norge. For vi gjør jo en jobb ute i distriktene også. Så det er klart at det er inspirerende.

Det er altså ingen tvil om at slike jobber er viktige for distriktene.
 
- Jeg har fått mange søknader om lærlingeplasser og spørsmål om kokkekurs etter all den pressen vi har fått de siste årene, sier Jæger Hansen.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her