Arktiske smaker i nordisk prosjekt

Arktiske matspesialiteter krysser nasjonsgrensene. Med støtte fra Ny Nordisk Mat skal nordlige matopplevelser profileres i et Arktisk smaksverksted.

På Arktisk smaksverksted skal håndplukkede kokker og nisjeprodusenter fra Norden utveksle kunnskap og erfaringer om arktiske råvarer, spesialiteter og menyer.
 
Samtidig skal et Arktisk torg være utstillingsvindu der produsenter fra Nordens ytterområder får profilere sine spesialiteter for hotell, restaurant og reiselivsnæringen som besøker Arena Nord og Nordnorsk storhusholdningsmesse.
 
I september
Selv om tilsagnet fra Ny Nordisk Mat først kom i slutten av juni, skal alt være klart til Arktisk smaksverksted i Tromsø 17. september. Spesialiteter fra nord skal presenteres og tilberedes med arktisk vri av profilerte kjøkkensjefer.
 
Viser seg frem
Dagene etter blir det Arktisk torg der produsentene får vise seg frem for bransjefolket i Tromsø og for sine nordiske kolleger.
 
- Vi skal sørge for at erfaringene fra disse dagene dokumenteres og formidles skikkelig, sier prosjektleder Stig Ulvang ved Bioforsk Nord.
 
Minnebok
- Det skal lages en "minnebok" med dokumentasjon av smaksverkstedet og de ferdige produktene som presenteres. Vi vil også alliere oss med media, og satser på å få til en bred dekning fra selve verkstedet, gjerne kombinert med "hjemme hos"-reportasjer fra utvalgte produsenter og kjøkkensjefer. Alt for å få formidlet spennende historier om all den fantastiske maten vi kan produsere i arktiske strøk, forteller Ulvang.
 
Langt samarbeid
Prosjektet har fått støtte fra Ny Nordisk Mat. Prosjektet bygger videre på et flerårig samarbeid mellom Bioforsk Nord, Arktisk Meny, Norsk bygdeturisme og gårdsmat og landbruksvadelingene i de tre nordligste fylkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen