Arrangementet er utsatt

Av flere årsaker må dessverre det tidligere annonserte arrangementet utsettes til høsten . Vi beklager og vil selvsagt informere om ny dato når denne foreligger. Søndag 9. mars skulle åtte unge lovende sommelierer (vinkelnere) i vinden på Hotel Continen
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2003 - 19:39

Det andre Young Sommelier of the Year er på trappene med åtte sterke kandidater til den gjeve tittelen samt premien som er reise og opphold hos champagnehuset Moët & Chandon.

I løpet av førstkommende søndag skal kandidatene gjennom to skriftlige kvalifiseringsrunder hvor den første innebærer blindsmaking av fem viner fra fem ulike  land, deretter seks viner fra seks ulike regioner i ett land.

Så går fire kandidater videre til finalen hvor de skal blindsmake tre champagner og gi en skriftlig begrunnelse for hvilke drue(r) som er benyttet samt hvilken årgang. Denne begrunnelsen skal så presenteres muntlig for publikum.

Men før dette skjer får du som publikum anledning til å smake de samme champagnene og gi dine vurderinger skriftlig. Alle som svarer riktig vinner en flaske Moët & Chandon Brut Imperial. Juryen består av Remi Madsen, Hotel Continental, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Geir Eikeland, Strøm.

Dette er kandidatene:
Daniel Johansson, Le Canard
Karl-Christer Wallberg, Skytterkollen
Vegard Furulund, NB Sørensen
Steffen Hansen Færvold, Matkunst
Birger Marius Kristiansen, Sundvolden Hotell
Robert Lie, Statholdergaarden
Ørjan Lundmark, Statholdergaarden
Arne Marius Berg, Statholdergaarden

Tid: Utsatt til høsten (var oppsatt søndag 9. mars kl 12-17)

Sted: Hotel Continental, Teatersalen (bankettavdelingen, 3. etg)

Det blir anledning til å kjøpe forfriskninger underveis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her