Arrangementet er utsatt

Av flere årsaker må dessverre det tidligere annonserte arrangementet utsettes til høsten . Vi beklager og vil selvsagt informere om ny dato når denne foreligger. Søndag 9. mars skulle åtte unge lovende sommelierer (vinkelnere) i vinden på Hotel Continental i Oslo.

Det andre Young Sommelier of the Year er på trappene med åtte sterke kandidater til den gjeve tittelen samt premien som er reise og opphold hos champagnehuset Moët & Chandon.

I løpet av førstkommende søndag skal kandidatene gjennom to skriftlige kvalifiseringsrunder hvor den første innebærer blindsmaking av fem viner fra fem ulike  land, deretter seks viner fra seks ulike regioner i ett land.

Så går fire kandidater videre til finalen hvor de skal blindsmake tre champagner og gi en skriftlig begrunnelse for hvilke drue(r) som er benyttet samt hvilken årgang. Denne begrunnelsen skal så presenteres muntlig for publikum.

Men før dette skjer får du som publikum anledning til å smake de samme champagnene og gi dine vurderinger skriftlig. Alle som svarer riktig vinner en flaske Moët & Chandon Brut Imperial. Juryen består av Remi Madsen, Hotel Continental, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Geir Eikeland, Strøm.

Dette er kandidatene:
Daniel Johansson, Le Canard
Karl-Christer Wallberg, Skytterkollen
Vegard Furulund, NB Sørensen
Steffen Hansen Færvold, Matkunst
Birger Marius Kristiansen, Sundvolden Hotell
Robert Lie, Statholdergaarden
Ørjan Lundmark, Statholdergaarden
Arne Marius Berg, Statholdergaarden

Tid : Utsatt til høsten (var oppsatt søndag 9. mars kl 12-17)

Sted : Hotel Continental, Teatersalen (bankettavdelingen, 3. etg)

Det blir anledning til å kjøpe forfriskninger underveis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen