Arrangerer gravøl for korken på Manhattan

Randall Grahm, den californiske vinmakeren som har satt skrukork på 80 000 flasker av sin 2000 Bonny Doon Vineyard "Ca' del Solo Big House Red" og "Big House White" arrangerer 2. oktober et stort begravelsesselskap på en av Manhattans beste restauranter for den tradisjonelle korken.

Campbell Apartment på Grand Central Terminal vil for anledningen være dekorert med svart. Og hele menyen vil være preget av det svarte med retter som misoglasert svart torsk, svart mole-braisert hjort, og mørk sjokoladekake.
 
Gjesten skal skylle det sorte ned med 17 årganger av "Le Cigare Volant", åtte årganger med "Old Telegram", to av "Le Sophiste", trolig Grahms mest berømte viner.
 
Jancis Robinson, redaktør av The Oxford Companion to Wine skal stå for det vinfaglige innholdet. De som ikke er invitert kan lese hva hun sier på www.bonnydoon.com og www.jancisrobinson.com den 3. oktober.
 
Korken, sier Grahm, ble født I 1585 og etter hans oppfatning døde den i år. Med sine egenskaper har den lagt en tung toll på vin med alle de feilene korken har påført vinen og svekket vinens omdømme. Det har selvfølgelig ført til at produsentene nå har begynt å ta i bruk alternativer som skrukork og syntetiske korker.
 
For å gjøre begravelsesselskapet komplett har han fått et menneskelignende lik bygd opp av kork liggende i en kiste. Liket har fått navnet Bouchon, det franske ordet for kork. Likfølget til restauranten ledsages av en klagesang laget for anledningen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen