Årsmøte i DNVF

Den 14. oktober arrangerte Den Norske Vinkelnerforening sitt årsmøte. Dessverre med en svært begrenset andel medlemmer i salen i forhold til foreningens størrelse som pr dato teller 184 hoder.
Redaksjonen
21 Oktober 2000 - 22:50

Årsmøtet i år ble forskjøvet to uker i forhold til tradisjonen som sier første helg i oktober. Men det er ikke hele forklaringen på at oppslutningen er såpass liten. Smakingen fredag kveld måtte sågar avlyses.

Formannen Knut Aanonsen gikk gjennom siste periodes aktiviteter som innebærer mange konkurranser. Blant annet gjennomføringen av det første NM i regi av foreningen sist januar i Stavanger, samt deltakelse i Nordisk mesterskap for sommelierer på Island. Her deltok Jens Beisland i tillegg til Toralf Bølgen som jo er regjerende norgesmester. I Trophée Ruinart, det offisielle europamesterskapet, representerte Lasse Solum-Jønsson Norge. I oktober gikk altså sommelier-VM i Canada hvor Toralf Bølgen deltok.

Styret i foreningen sender dessuten en representant til ASIs (Association de la Sommelerie Internationale) møter, sist vår var det generalforsamlingen som gikk i Montreux. ASI har opprettet en egen internettside www.asi.com hvor vinkelnere kan finne relevant stoff forhåpentligvis også på engelsk.

Videre gjennomførte foreningen en vellykket studietur til Toscana for 16 medlemmer i mai. Turen til Rheingau ble avlyst på grunn av manglende interesse.

Foreningen sliter med økonomien først og fremst på grunn av manglende innbetaling av kontingenter fra medlemmene. Når det sendes ut purringer, bes medlemmene om å betale de så raskt som mulig.

Foreningens styre ser slik ut for neste periode: Knut Aanonsen (formann), Torleif Høyvik (kasserer), Turid Olsen (styremedlem), Remi Madsen (styremedlem), Henriette Batt (styremedlem), Mai Tjemsland (styremedlem) er ny og erstatter Cathinka Dege som trekker seg. Foreningen takker for flott innsats i de to årene Dege satt i styret. Foreningens sekretær er fortsatt Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Neste periodes aktiviteter er delvis på skissestadiet. NM 2001 går i Stavanger den 19. januar. Samtidig med messen Buffet 2001 som samler mange bransjefolk. Den nybakte norgesmester representerer landet i Nordisk i København 26. februar. Foreningen håper at så mange som mulig vil legge turen til kongens by siden vi trenger en aktiv heia-gjeng som kan konkurrere med svenskene.

Årsmøtet bifalt styrets forslag til studieturer neste år, Bordeaux og Andalucia (sherry). Den beste tiden for slike reiser er i følge medlemmene perioden mars-mai. Ønskene for år 2002 ble Scotland og Torino/Piemonte i anledning Slow Foods Salone del Gusto.

Styret inviterte medlemmene til å danne en nettredaksjon som skal sørge for aktivitet på foreningens nettider. Interessen fra de oppmøtte var laber, trolig fordi mange har skriveangst. Men Turid Olsen er kontaktperson i styret for de som måtte ønske å levere relevant stoff til sidene. Det kan være enten egenprodusert eller sitater du henter fra andre kilder, enten på nettet eller trykte medier. Bidrag sendes foreløpig til: aase.jacobsen@aperitif.no.

Smakegruppene som ble forsøkt etablert i Olso strandet etter to forsøk. Mens gruppene fungerer etter intensjonen i Stavanger. Årsmøtet samtykket i å blåse liv i ideen nok en gang og følgende datoer er fastsatt: 5. februar, 2. april, 3. september, 5. november. Hver gang kl. 19.00 på Restaurant Terra i Stortingsgaten. Separat invitasjon følger.

Årsmøtet ble avsluttet på Restaurant Terra med en svært velsmakende sjuretters middag og med til sammen 13 viner hvorav noen ble servert blindt som tradisjonen er:

Bollinger Special Cuvée

Kamskjell Carpaccio Mozzarellaputer -Riesling Reserve 1997 Weinbach -Torrisella 1998 Ricasoli -Tokay Pinot Gris 1998 Lucien Albrecht -Sauvignon Blanc 1999 Villa Maria

Grillet breiflabb med sopprisotto -Corton Charlemagne Grand Cru 1997 Juillot -Puligny Montrachet 1996 Domaine Leflaive -Langhe Rosso 1997 Vajra

Blodappelsinsorbet

Fasanbryst med fyldig kremsaus -Domaine d’Andezon 1998 Magnum -Ch. Langoa Barton 1989 -Volnay Hospices de Beaune Cuvée Blondeau 1998 Marc Colin

Innbakt chevre med rosinkompott -Passito Bianco Viviani

Terras Surprise -Niepoort Vintage 1997

Til kaffen. -Cuvée Anna VS

Neste årsmøte er planlagt til 5. – 6. oktober 2001.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her