Årsmøtet 1998

Den 2.-3. oktober møttes nærmere 40 av medlemmene i Den Norske Vinkelnerforening til årlig samling. Medlemsmassen har økt med 30 prosent. Presidenten gjennom sju år, Remi Madsen, overlater nå roret til Knut Aanonsen.
Redaksjonen
15 September 1998 - 00:03

Den 2.-3. oktober møttes nærmere 40 av medlemmene i Den Norske Vinkelnerforening til årlig samling. Medlemsmassen har økt med 30 prosent etter årets kull med vinkelnere. Med andre ord en forening med en svært positiv fremtid all den tid også kommende års kull vil bli på samme nivå som i år. Presidenten gjennom sju år, Remi Madsen, overlater nå roret til Knut Aanonsen. Madsen som gjennom foreningens åtteårige historie har satt sitt preg på foreningen, fortsetter som styremedlem med spesielt ansvar for internasjonale kontakter. Samtidig som det nordiske samarbeidet styrkes, skal også Norge være sterkere representert internasjonalt. For øvrig er styrets sammensetning som før med Cathinka Dege som viseformann, Torleif Høyvik som kasserer, Olav H. Cirotzki som kjellermester, og Henriette Batt er styremedlem. Valgkomité for 1999 består av Mai Tjemsland (Café M), Ming Tak Sung (Hos Jenny) og Ulla O. Laycock (Leangkollen). Årsmøtets hovedtema Servitøryrkets fremtid (se s. 32 i nr 5/98 samt styrts innstilling sendt som vedlagg til samme nummer) vakte intens diskusjon. Torleif Høyvik fikk årsmøtets tilslutning til å fortsette arbeidet. I den anledning ble det oppnevnt en komité bestående av Mai Tjemsland, Ming Tak Sung, Svein T. Sandvold (Øyrane Vid.g. skule), Berit Sørensen (Refsnes Gods) Jon Ekheim (Brand Partners) og Victoria Brandvold (Norex Int.). Komitéen skal bistå Høyvik i arbeidet fremover som blant annet innebærer et tett samarbeid med RBLs Partnerskap - næringslivet i skolen. Arne Ronold presenterte det nye opplegget for vinkelnerutdanningen. Ronold har overtatt det faglige ansvaret for det halvårige kurset som fra 1999 flyttes til Oslo. Pensum blir i stor grad det samme bortsett fra at Portugal får noe økt vekt. Ronold selv blir en mer fremtredende foredragsholder. Han vil også gjennomføre to helaftens seminarer i samarbeid med foreningen til medlemmene. I 1999 vil temaene være Tyskland og Den nye vinverden. Som forberedelse til neste års to studieturer hyres Ronold inn som foredragsholder for å brushe opp kunnskapene til deltakerne. Først ut er en tur til Rhône 17.-21. mars, dernest Alsace-turen som går den 21.-25. april. Begge turene som omfatter en rekke spennende vinhus og gastronomiske opplevelser vil ha maks. 20 deltakere. Prinsippet om først (betalt) til mølla vil gjelde. Invitasjoner med program sendes ut i begynnelsen av november. Også i år arrangeres lotteri blant medlemmene. Premiene er like flotte som i fjor. Og de som er raskest ute med å returnere fullsolgt loddbok (innen 1. desember) deltar i trekningen av en gratis tur til enten Rhône eller Alsace. Husk at lotteriet er en viktig kilde til mange goder for medlemmene! Årsmøtet bød selvsagt også på spennende møter med både vin og mat. Fredagskvelden var viet Burgund eller nærmere bestemt Meursault. Luc Bouchard fra Bouchard Père & Fils tok deltakerne med på en spennende reise gjennom Meursaults mange appellasjoner representert med i alt 12 viner. Årgangene var de to siste, altså 1997 og 1996. Begge typeforskjellige, men svært bra. Selv om vinene var unge i smaksøyeblikket, var det lett å peke ut sine favoritter. Årsmøtemiddagen var også i år høydepunktet med utdeling av diplomer til nye vinkelnere og sommeliernåler til alle tilstedeværende. Alle andre mottar nål og eventuelt diplom pr post. Den avtroppende president Remi Madsen ble behørig takket av av påtroppende Knut Aanonsen. Middagen fant sted hos Bølgen & Moi hvor andelen medlemmer blant de ansatte er høy. Om det er årsaken til at kvelden ble usedvanlig vellykket, skal være usagt. MENY Amuse Bouche Pol Roger Brut Tunfisktartar Chassagne Montrachet 1er Cru Champ Gain 1992 Marc Colin Hellefiskgalette med røkt ørret og rødbetsmousseline Chablis Grand Cru Les Clos 1988 Magnum La Chablisienne Fylt svinelabb med foie gras Ch. Langoa Barton St Julien 1985 Ch. Léoville Barton St. Julien 1985 Nøttefylt vaktel med steinsoppsjy Barbaresco "Pajo" Produttori di Barbaresco 1990 Ost Blindsmaking: Cornas 1993 A. Clape Meursault 1er Cru Charmes 1996 Bouchard Père & Fils Corton-Charlemagne 1996 Bouchard Père & Fils Remelluri 1995 (Rioja) Kaffe Avec Petits Fours

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her