Årsmøtet 2006

Den 3. og 4. februar 2006 avholdt Den Norske Vinkelner Forening sitt årsmøte på Hotel Continental med blant annet en work shop om hvordan foreningen kan bli enda bedre, uttaking til Europamesterskapet, smaking av 15 årganger med vin fra hele verden samt e
Redaksjonen
14 Februar 2006 - 10:21

Styret vil takke alle fremmøtte for positive bidrag. Vi ser frem til et givende 2006.

Årsmøtets festmiddag:

Bølgen & Moi Briskeby

Ferrari Brut Magnum fra Moestue Grape Selections

Ristet kamskjell med røykt tomatvinaigrette
Riesling Nonnenberg 2003, G. Breuer, Rheingau fra Engelstad Wines & Spirits

Ovnsbakt lardo spekket breiflabb, lakserogn-beurre blanc
Ch. Couhins- Lurton Blanc 1999 Magnum, Pessac-Léognan fra Bibendum

Hvilevin: Dom Perignon 1998 Magnum fra Moët Hennessy Norge

Reinsdyrfilet rødløkterte med sherrybalsamico, potet, sopp
Ch. Musar 1998 Magnum, Bekaa Valley fra Bibendum

Ost: Puligny St. Pierre, Hervé Mons
Sancerre 2004 Magnum, Pascal Jolivet, Loire fra Strøm

Lun gateaux med kandisert cumquat og macadamianøtter, appelsin og vaniljekrem
Ch. Coutet 1995, Barsac Bordeaux fra Bibendum

Til kaffen: A. E. d'Or no 6. Bibendum

Uttaking til Trophée Ruinart Europamesterskapet for Vinkelnere

DNVF var blitt bedt av Champagnehuset Ruinart om å avholde en uttaking til Europamesterskapet for Vinkelnere i juni 2006. Tre deltagere hadde meldt seg på, Jens Blom, Ørjan Lundmark og Robert Lie.

Uttakingen innebar teoriprøve og blindsmaking av tre viner. Teoriprøven viser seg alltid utslagsgivende, og også denne gang var det der vinneren fikk et stort forsprang. Robert Lie vant mesterskapet med Ørjan Lundmark på 2 plass og dermed reserve til mesterskapet.

Hoveddommer Arne Ronold sa i sin uttalelse at Robert hadde hatt bedre blindsmakinger før og henviste nok da til siste Norgesmesterskapet da han tok alle vinene blindt.

EN STOR TAKK
Den Norske Vinkelner Forening med alle sine 140 medlemmer vil takke alle sponsorer og Bølgen & Moi for all hjelp I forbindelse med årsmøtet. Terra Restaurant og Hotel Continental fortjener og en varm takk for lån av lokaler og strålende mat til lunch. Arne Ronold stiller som alltid opp til det beste for foreningen og satte nok pris på Chateau Couhins Lurton Blanc som takk for hjelpen.

Styrets sammensetning 2006:
Ken Canaiolo Engebretsen - President
Vinoteca
Mobil: 0047 90 13 68 83

Knut Espen Misje - ASI Kontakt/Vise president
Gastronomisk Institutt
Mobil: 0047 91 86 18 70

Henriette Batt - Sekretær
Engelstad Vin & Brennevin
Mobil: 0047 90 77 77 93

Heidi Bjørklund - Økonomi ansvarlig
Ekjord
Mobil: 0047 92 29 47 14

Daniel Johansson - Fagansvarlig
Lysebu Konferansesenter
Mobil: 0047 48 11 32 53

Jens Beisland - Fagansvarlig
Moestue Grape Selections
Mobil: 0047 97 69 68 92

Dan Lystad - Fagansvarlig
Arcus
Mobil: 0047 90 11 36 39

Jon Ekheim - Medieansvarlig
Bibendum
Mobil: 0047 48 09 69 99

Adresse:
Den Norske Vinkelnerforening
Postboks 2315 - Solli
0201 OSLO
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her