Årsmøtet 2006

Den 3. og 4. februar 2006 avholdt Den Norske Vinkelner Forening sitt årsmøte på Hotel Continental med blant annet en work shop om hvordan foreningen kan bli enda bedre, uttaking til Europamesterskapet, smaking av 15 årganger med vin fra hele verden samt e
Redaksjonen
14 Februar 2006 - 10:21

Styret vil takke alle fremmøtte for positive bidrag. Vi ser frem til et givende 2006.

Årsmøtets festmiddag:

Bølgen & Moi Briskeby

Ferrari Brut Magnum fra Moestue Grape Selections

Ristet kamskjell med røykt tomatvinaigrette
Riesling Nonnenberg 2003, G. Breuer, Rheingau fra Engelstad Wines & Spirits

Ovnsbakt lardo spekket breiflabb, lakserogn-beurre blanc
Ch. Couhins- Lurton Blanc 1999 Magnum, Pessac-Léognan fra Bibendum

Hvilevin: Dom Perignon 1998 Magnum fra Moët Hennessy Norge

Reinsdyrfilet rødløkterte med sherrybalsamico, potet, sopp
Ch. Musar 1998 Magnum, Bekaa Valley fra Bibendum

Ost: Puligny St. Pierre, Hervé Mons
Sancerre 2004 Magnum, Pascal Jolivet, Loire fra Strøm

Lun gateaux med kandisert cumquat og macadamianøtter, appelsin og vaniljekrem
Ch. Coutet 1995, Barsac Bordeaux fra Bibendum

Til kaffen: A. E. d'Or no 6. Bibendum

Uttaking til Trophée Ruinart Europamesterskapet for Vinkelnere

DNVF var blitt bedt av Champagnehuset Ruinart om å avholde en uttaking til Europamesterskapet for Vinkelnere i juni 2006. Tre deltagere hadde meldt seg på, Jens Blom, Ørjan Lundmark og Robert Lie.

Uttakingen innebar teoriprøve og blindsmaking av tre viner. Teoriprøven viser seg alltid utslagsgivende, og også denne gang var det der vinneren fikk et stort forsprang. Robert Lie vant mesterskapet med Ørjan Lundmark på 2 plass og dermed reserve til mesterskapet.

Hoveddommer Arne Ronold sa i sin uttalelse at Robert hadde hatt bedre blindsmakinger før og henviste nok da til siste Norgesmesterskapet da han tok alle vinene blindt.

EN STOR TAKK
Den Norske Vinkelner Forening med alle sine 140 medlemmer vil takke alle sponsorer og Bølgen & Moi for all hjelp I forbindelse med årsmøtet. Terra Restaurant og Hotel Continental fortjener og en varm takk for lån av lokaler og strålende mat til lunch. Arne Ronold stiller som alltid opp til det beste for foreningen og satte nok pris på Chateau Couhins Lurton Blanc som takk for hjelpen.

Styrets sammensetning 2006:
Ken Canaiolo Engebretsen - President
Vinoteca
Mobil: 0047 90 13 68 83

Knut Espen Misje - ASI Kontakt/Vise president
Gastronomisk Institutt
Mobil: 0047 91 86 18 70

Henriette Batt - Sekretær
Engelstad Vin & Brennevin
Mobil: 0047 90 77 77 93

Heidi Bjørklund - Økonomi ansvarlig
Ekjord
Mobil: 0047 92 29 47 14

Daniel Johansson - Fagansvarlig
Lysebu Konferansesenter
Mobil: 0047 48 11 32 53

Jens Beisland - Fagansvarlig
Moestue Grape Selections
Mobil: 0047 97 69 68 92

Dan Lystad - Fagansvarlig
Arcus
Mobil: 0047 90 11 36 39

Jon Ekheim - Medieansvarlig
Bibendum
Mobil: 0047 48 09 69 99

Adresse:
Den Norske Vinkelnerforening
Postboks 2315 - Solli
0201 OSLO
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her