Fra Norge forventes nærmere 200 tilreisende både fra restaurantbransjen og fra importørsiden. Nytt av året er en egen salong reservert for sommelierer, Le Cercle des Sommeliers. Her får du adgang til spesielle smakinger, foredrag og ikke minst anledning til å treffe kolleger fra hele verden. Du behøver ikke være medlem i Den Norske Vinkelnerforening som er tilsluttet Association Internationale de la Sommelerie. Du må imidlertid sende inne en søknad på forhånd for å få det spesielle adgangskortet. Har du spørsmål, tar du direkte kontakt med Le Cercle des Sommeliers via e-amil info@vinexpo.fr eller telefon/fax 00 33 5 56 56 00 22/00 33 5 56 56 00 00. De siste årene er det moderate forbruket av alkohol og helseeffekten derav blitt viet stor oppmerksomhet. Så også i år. Det samme gjelder å vise hvilken vei trendene innen de ulike drikkesegementene går. For den fremtidsorienterte blir det mange impulser å plukke opp. Altså utover det å stimulere smaksorganene. Du bør også følge med på Vinexpos nettsider, www.vinexpo.fr, som vil kunne gi stadig mer detaljert informasjon etter hvert som disse fem junidagene nærmer seg. Pakketur til Bordeaux kan du bestille gjennom Reiselivsgruppen/Travel Invest Reisebyrå v/ Reidar Dieserud, telefon 22 74 24 40, e-mail post@reiselivsgruppen.no. For dem som ønsker å ordne med reisen selv er problemet med å skaffe hotell det som hindrer deltakelse. Mme Florence Elvira er engasjert på heltid for å hjelpe besøkende med et rom. Hun treffes på telefon 00 33 5 56 11 99 50, faks 00 33 5 56 11 99 99 eller e-mail hotel@bordeaux-expo.com. 24.03.99
Årtusenets siste Vinexpo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene
Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.
Les hele sakenDe siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene
Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.
Les hele saken