Fra Norge forventes nærmere 200 tilreisende både fra restaurantbransjen og fra importørsiden. Nytt av året er en egen salong reservert for sommelierer, Le Cercle des Sommeliers. Her får du adgang til spesielle smakinger, foredrag og ikke minst anledning til å treffe kolleger fra hele verden. Du behøver ikke være medlem i Den Norske Vinkelnerforening som er tilsluttet Association Internationale de la Sommelerie. Du må imidlertid sende inne en søknad på forhånd for å få det spesielle adgangskortet. Har du spørsmål, tar du direkte kontakt med Le Cercle des Sommeliers via e-amil info@vinexpo.fr eller telefon/fax 00 33 5 56 56 00 22/00 33 5 56 56 00 00. De siste årene er det moderate forbruket av alkohol og helseeffekten derav blitt viet stor oppmerksomhet. Så også i år. Det samme gjelder å vise hvilken vei trendene innen de ulike drikkesegementene går. For den fremtidsorienterte blir det mange impulser å plukke opp. Altså utover det å stimulere smaksorganene. Du bør også følge med på Vinexpos nettsider, www.vinexpo.fr, som vil kunne gi stadig mer detaljert informasjon etter hvert som disse fem junidagene nærmer seg. Pakketur til Bordeaux kan du bestille gjennom Reiselivsgruppen/Travel Invest Reisebyrå v/ Reidar Dieserud, telefon 22 74 24 40, e-mail post@reiselivsgruppen.no. For dem som ønsker å ordne med reisen selv er problemet med å skaffe hotell det som hindrer deltakelse. Mme Florence Elvira er engasjert på heltid for å hjelpe besøkende med et rom. Hun treffes på telefon 00 33 5 56 11 99 50, faks 00 33 5 56 11 99 99 eller e-mail hotel@bordeaux-expo.com. 24.03.99
Årtusenets siste Vinexpo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen
Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenMichelin-guiden: Stjernedryss i Bergen
Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Vinsmaking når det passer deg
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele saken