Fra Norge forventes nærmere 200 tilreisende både fra restaurantbransjen og fra importørsiden. Nytt av året er en egen salong reservert for sommelierer, Le Cercle des Sommeliers. Her får du adgang til spesielle smakinger, foredrag og ikke minst anledning til å treffe kolleger fra hele verden. Du behøver ikke være medlem i Den Norske Vinkelnerforening som er tilsluttet Association Internationale de la Sommelerie. Du må imidlertid sende inne en søknad på forhånd for å få det spesielle adgangskortet. Har du spørsmål, tar du direkte kontakt med Le Cercle des Sommeliers via e-amil info@vinexpo.fr eller telefon/fax 00 33 5 56 56 00 22/00 33 5 56 56 00 00. De siste årene er det moderate forbruket av alkohol og helseeffekten derav blitt viet stor oppmerksomhet. Så også i år. Det samme gjelder å vise hvilken vei trendene innen de ulike drikkesegementene går. For den fremtidsorienterte blir det mange impulser å plukke opp. Altså utover det å stimulere smaksorganene. Du bør også følge med på Vinexpos nettsider, www.vinexpo.fr, som vil kunne gi stadig mer detaljert informasjon etter hvert som disse fem junidagene nærmer seg. Pakketur til Bordeaux kan du bestille gjennom Reiselivsgruppen/Travel Invest Reisebyrå v/ Reidar Dieserud, telefon 22 74 24 40, e-mail post@reiselivsgruppen.no. For dem som ønsker å ordne med reisen selv er problemet med å skaffe hotell det som hindrer deltakelse. Mme Florence Elvira er engasjert på heltid for å hjelpe besøkende med et rom. Hun treffes på telefon 00 33 5 56 11 99 50, faks 00 33 5 56 11 99 99 eller e-mail hotel@bordeaux-expo.com. 24.03.99
Årtusenets siste Vinexpo
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Denne rieslingen er sykt billig
For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Japansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.
Les hele sakenDenne rieslingen er sykt billig
For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Japansk-peruansk fusion sprer seg
Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.
Les hele saken