Fra Norge forventes nærmere 200 tilreisende både fra restaurantbransjen og fra importørsiden. Nytt av året er en egen salong reservert for sommelierer, Le Cercle des Sommeliers. Her får du adgang til spesielle smakinger, foredrag og ikke minst anledning til å treffe kolleger fra hele verden. Du behøver ikke være medlem i Den Norske Vinkelnerforening som er tilsluttet Association Internationale de la Sommelerie. Du må imidlertid sende inne en søknad på forhånd for å få det spesielle adgangskortet. Har du spørsmål, tar du direkte kontakt med Le Cercle des Sommeliers via e-amil info@vinexpo.fr eller telefon/fax 00 33 5 56 56 00 22/00 33 5 56 56 00 00. De siste årene er det moderate forbruket av alkohol og helseeffekten derav blitt viet stor oppmerksomhet. Så også i år. Det samme gjelder å vise hvilken vei trendene innen de ulike drikkesegementene går. For den fremtidsorienterte blir det mange impulser å plukke opp. Altså utover det å stimulere smaksorganene. Du bør også følge med på Vinexpos nettsider, www.vinexpo.fr, som vil kunne gi stadig mer detaljert informasjon etter hvert som disse fem junidagene nærmer seg. Pakketur til Bordeaux kan du bestille gjennom Reiselivsgruppen/Travel Invest Reisebyrå v/ Reidar Dieserud, telefon 22 74 24 40, e-mail post@reiselivsgruppen.no. For dem som ønsker å ordne med reisen selv er problemet med å skaffe hotell det som hindrer deltakelse. Mme Florence Elvira er engasjert på heltid for å hjelpe besøkende med et rom. Hun treffes på telefon 00 33 5 56 11 99 50, faks 00 33 5 56 11 99 99 eller e-mail hotel@bordeaux-expo.com. 24.03.99
Årtusenets siste Vinexpo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.
Les hele sakenVi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025
Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Superseriøs rock’n roll-rødvin
Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Gjør noe nytt med grillkyllingen
Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.
Les hele saken