Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Arveavgiften truer familiehoteller

Regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk truer familiehotellene, mener hotelleier Sigurd Kvikne i Balestrand.
Redaksjonen
03 November 2008 - 17:00

Han slakter slakter regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk.
 
- De ønsker å lage et opplegg som skal ramme de rikeste av de rike, men lager i stedet et skatte- og avgiftsregime som rammer små- og mellomstore bedrifter. Som for eksempel familieeide hotellbedrifter, sier Sigurd Kvikne til HRRnett.
 
Fem generasjoner
Familien hans har eid og drevet Kviknes Hotel i fem generasjoner siden 1877. Hotellet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.
 
Kvikne mener at de nye arveavgiftsreglene kan være en trussel mot familiehotellene.
 
Utfordring
- Det spesielle med de familieeide hotellene er at det har vært investert gjennom generasjoner for å kunne tilby det produktet de har i dag, og overskuddet har blitt kjørt inn i hotelldriften fremfor at eierene har tatt ut verdier. Et generasjonsskifte er for de fleste familiehoteller en økonomisk utfordring, og vil med de nye reglene bli nær sagt umulig, sier Kvikne.
 
Skjerping
- Når man så i tillegg har fått en skjerping av formueskatten som gjør at stadig flere må tappe bedriftene for midler for å kunne betale den, viser dette helt klart en svært sterk skjerping av skattleggingen av små- og mellomstore bedrifter, bedrifter som ofte driver med små økonomiske marginer. Arbeidende kapital bør ikke skattelegges, og det må heller ikke være slik at man risikerer konkurs om man velger å gjennomføre et generasjonskifte, sier han.
 
Kviknes Hotel ligger i Balestrand og har totalt 190 rom.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her