Åtte medaljer i Yrkes-VM

Peter Sand Dørstad, Brasserie France, og Karla Siverts, Bagatelle, fikk Medal of Excellence. Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
Redaksjonen
08 September 2009 - 11:00

Norge har tatt et sølv, en bronse og seks "Medal of Excellence" i Yrkes-VM 2009 i Calgary. Etter fire dagers knallhard konkurranse halte det norske yrkeslandslaget inn et sølv i telekommunikasjonsfaget og en bronse i bilskadefaget. Ytterligere seks nordmenn fikk "Medal of Excellence" for arbeid av høy kvalitet.

900 konkurrenter
Resultatet ble klart natt til mandag (norsk tid). Gjennom fire dager denne uka har de 19 unge nordmennene på yrkeslandslaget kjempet mot 900 konkurrenter fra 51 land. Norge har deltatt i 16 av 45 fag. Aldersgrensen for å delta er 23 år. Åtte medaljer er tidenes beste norske innsats i Yrkes-VM.

Sølvet gikk til Dimitri Hansen, telekommunikasjonsfaget (YIT, Oslo).
Bronsen gikk til Helge Elias Tveit, bilskadefaget (Møller Bil Haugesund).

I tillegg gikk Medal of Excellence til:
• Peter Sand Dørstad, servitørfaget, Brasserie France, Oslo
• Karla Siverts, kokkefaget, Restaurant Bagatelle, Oslo.  Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
• Krister Haugen, elektrikerfaget , YIT Askim
• Elisabeth Finnbråthen, blomsterdekoratørfaget, Storgatens blomsterhandel, Oslo
• Per-Arne Jansen, bilmekanikerfaget, Møller Bil Stavanger
• Marte Evensen og Hege Sveum, helsearbeiderfaget, Oppland fylkeskom. Etnedal/Gjøvik

100 000 besøkende
Yrkeslandslaget har kjempet mot verdens beste ungdommer i sine fag.  I fire lange dager har de utført krevende arbeidsoppgaver med et påpasselig publikum tett på. Over 100.000 personer besøkte Yrkes-VM for å se på eller heie fram sine egne deltakere. De har fulgt konkurransen på kort avstand. Å takle stresset med et høyt publikumstall er en viktig forutsetning for å kunne gjøre en god jobb i en slik konkurranse. Delstaten Alberta har også benyttet arrangementet som et innslag i sin yrkesorientering for skoleelever.

19 norske
Yrkeslandslaget har i år deltatt i fagene telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, kokk, servitør, billakkering, anleggsgartner (tomansslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.

Yrkeslandslaget er tatt ut av de respektive bransjer gjennom regionale og nasjonale konkurranser. Yrkeslandslaget organiseres av WorldSkills Norway.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her