Åtte medaljer i Yrkes-VM

Peter Sand Dørstad, Brasserie France, og Karla Siverts, Bagatelle, fikk Medal of Excellence. Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
Redaksjonen
08 September 2009 - 11:00

Norge har tatt et sølv, en bronse og seks "Medal of Excellence" i Yrkes-VM 2009 i Calgary. Etter fire dagers knallhard konkurranse halte det norske yrkeslandslaget inn et sølv i telekommunikasjonsfaget og en bronse i bilskadefaget. Ytterligere seks nordmenn fikk "Medal of Excellence" for arbeid av høy kvalitet.

900 konkurrenter
Resultatet ble klart natt til mandag (norsk tid). Gjennom fire dager denne uka har de 19 unge nordmennene på yrkeslandslaget kjempet mot 900 konkurrenter fra 51 land. Norge har deltatt i 16 av 45 fag. Aldersgrensen for å delta er 23 år. Åtte medaljer er tidenes beste norske innsats i Yrkes-VM.

Sølvet gikk til Dimitri Hansen, telekommunikasjonsfaget (YIT, Oslo).
Bronsen gikk til Helge Elias Tveit, bilskadefaget (Møller Bil Haugesund).

I tillegg gikk Medal of Excellence til:
• Peter Sand Dørstad, servitørfaget, Brasserie France, Oslo
• Karla Siverts, kokkefaget, Restaurant Bagatelle, Oslo.  Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
• Krister Haugen, elektrikerfaget , YIT Askim
• Elisabeth Finnbråthen, blomsterdekoratørfaget, Storgatens blomsterhandel, Oslo
• Per-Arne Jansen, bilmekanikerfaget, Møller Bil Stavanger
• Marte Evensen og Hege Sveum, helsearbeiderfaget, Oppland fylkeskom. Etnedal/Gjøvik

100 000 besøkende
Yrkeslandslaget har kjempet mot verdens beste ungdommer i sine fag.  I fire lange dager har de utført krevende arbeidsoppgaver med et påpasselig publikum tett på. Over 100.000 personer besøkte Yrkes-VM for å se på eller heie fram sine egne deltakere. De har fulgt konkurransen på kort avstand. Å takle stresset med et høyt publikumstall er en viktig forutsetning for å kunne gjøre en god jobb i en slik konkurranse. Delstaten Alberta har også benyttet arrangementet som et innslag i sin yrkesorientering for skoleelever.

19 norske
Yrkeslandslaget har i år deltatt i fagene telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, kokk, servitør, billakkering, anleggsgartner (tomansslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.

Yrkeslandslaget er tatt ut av de respektive bransjer gjennom regionale og nasjonale konkurranser. Yrkeslandslaget organiseres av WorldSkills Norway.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her