Auksjonerer bort bord på Michelin-restauranter

Auksjonerer bort bord på Michelin-restauranter

Nå gjelder det å komme tidsnok til middag.
16 Juni 2013 - 17:33

Har du bestilt bord på en restaurant med Michelin-stjerner i Danmark, bør du være ute i god tid. Nå innføres nemlig en ordning der bordet ditt kan bli lagt ut til høystbydende på goldentable.com om du er for sen, skriver epn.dk.

Gründeren bak nettsiden mener dette tjener både luksusrestaurantene og kundene.

- Restauranter har ofte ledige bord i ukedagene, mens helgene er fullbooket med lange ventelister. Nå kan de tjene litt ekstra på de mest ettertraktede bordene, og dermed kompensere for tomme bord resten av uken, sier Jacob Arentoft til avisa.

Stjernekokk Bent Stiansen rister på hodet av tilbudet.

– Dette virker underlig og går nok i historiebøkene som et tappert forsøk på å finne opp en rar ordning for «no show», sier Bent Stiansen ved Staholdergaarden til E24.

– For de fleste er det å gå på en Michelin-restaurant en stor investering, der folk forbereder seg og pynter seg før besøket. Jeg kan ikke se for meg at noen sitter hjemme og venter på et «golden table».

Statholdergaarden tar ikke forhåndsbetalt for bordene sine, men har ikke nevneverdige problemer med tomme bord av den grunn. – Det at folk ikke møter opp, «no show», er et klassisk fenomen i restaurantbransjen. Hos oss er det maksimalt én prosent som ikke møter opp. Jeg tror grunnen til at vi ikke har problemer med dette, er at vi ringer opp gjestene dagen før og får bekreftet bordbestillingen.

Likevel har restauranten problemer i høytidene, som julen, da Stiansen opplever at kundene legger inn bordreservasjoner hos flere restauranter og velger etter eget forgodtbefinnende.

Det finnes tekniske løsninger for å kreve «no show»-gebyr. Selskapet ResDiarys bookingløsning benyttes ifølge selskapet av 4000 restauranter.

– Vi vet at NHO Reiseliv har anbefalt sine medlemmer å ta 20 prosent depositum i forbindelse med julebord. Jeg har også sett at enkelte restauranter overbooker med opptil 20 prosent for å unngå ledige bord i hektiske perioder, sier Ole-Petter Brustuen i RestaurantDiary Nordic til Horecanett.

ResDiary åpner for både forskuddsbetaling, depositum og salg av gavekort via restaurantens hjemmeside. Spisestedet kan også sette en nedre grense for antall personer i selskap hvor det skal kreves gebyr. Systemet kan også styres dato og klokkeslett, slik at det for eksempel kan gjelde i julebord weekender etter kl. 17.

LES OGSÅ: Lanserer nettbetaling for restauranter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her