Avslørt av øltørsten

Slitne etter å ha brutt seg gjennom fire ståldører var tyvene fremme i restauranten de skulle tømme for verdier.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 09:00

Der tok de seg en "velfortjent" leskende øl. Tyvene etterlot de tomme Carlsberg-flaskene på åstedet, Qahabar Assembly restaurant på Grünerløkka.

Og der sto bevisene servert så å si på sølvfat da politiet kom til stedet.

DNA-sporene ble sikret, men det skulle gå nesten fire år før en av gjerningsmennene ble konfrontert med tyveriet. I går sto den 36 år gamle albaneren tiltalt i Oslo tingrett, og han innrømmet glatt forholdet, skriver aftenposten.no.

Slurvetyv
Tiltalen mot 36-åringen omfatter også tre andre tilfeller av grovt tyveri. Ett av dem var et anslag mot Baker Samson i Trondheimsveien i 2006. Også her var det litt jobb med å sage opp en safe etter han hadde brutt seg inn en dør. Hardt fysisk arbeid førte på nytt til behov for væskepåfyll.

Bakeriet var tydeligvis ikke forsynt med øl, så her måtte tyven nøye seg med eplejuice.

Men heller ikke denne gangen gikk han til kildesorteringen. Den tomme boksen sto igjen til politiets DNA-arkiv.

Albaneren skjærer seg gjerne gjennom vegger og dører når han skal sikre seg verdier, og er som regel godt utstyrt med vinkelsliper, slegger og annet verktøy. Men han er trolig nøye med helsen, og bruker vernemaske når støvskyen står rundt ham.

Da han skar seg inn til den eksklusive moteforretningen Kamikaze i Hegdehaugsveien i 2007, hadde han også sikret lunger og åndedrett.

Problemet var bare at han etterlot vernemasken på stedet, og politiet kunne på nytt sikre seg gode DNA-beviser.

Falsk ID og dop
Da en politipatrulje var innom utestedet «Venner» i mai i år, ble 36-åringen tatt med 100 tabletter som inneholder narkotika. Han viste frem gresk pass og førerkort. En DNA-prøve ga treff på hans riktige navn. 36-åringen ble utvist fra Norge i 2000 og 2008. I det siste vedtaket fra Utlendingsdirektoratet er han utvist for all fremtid. Til tross for dette har han brutt vedtaket en rekke ganger, noe som også er omfattet av tiltalen.

Han er tidligere dømt til åtte måneders fengsels for heleri og oppbevaring av tyvegods i en dom fra Oslo tingrett. I en annen sak er han dømt for grovt tyveriforsøk.

Under en tredje identitet har han fått dom i tre ulike by- og herredsretter i Norge. Allerede i 1999 startet han sin norske karriere ved en dom Sør-Gubrandsdal herredsrett. Året etter ble han dømt i Kristiansand og Vinger og Odal. Alle sakene gjelder grove tyverier, simpelt tyveri og tyveriforsøk.

På spørsmål fra dommeren om hans yrke, svarte 36-åringen: «Maler».

Deler av tiltalen mot 36-åringen gjelder også grovt ran og frihetsberøvelse, men dommeren valgte å utsette denne delen av saken fordi et sentralt vitne ikke dukket opp.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her