Avslørt av øltørsten

Slitne etter å ha brutt seg gjennom fire ståldører var tyvene fremme i restauranten de skulle tømme for verdier.
Redaksjonen
08 Desember 2010 - 09:00

Der tok de seg en "velfortjent" leskende øl. Tyvene etterlot de tomme Carlsberg-flaskene på åstedet, Qahabar Assembly restaurant på Grünerløkka.

Og der sto bevisene servert så å si på sølvfat da politiet kom til stedet.

DNA-sporene ble sikret, men det skulle gå nesten fire år før en av gjerningsmennene ble konfrontert med tyveriet. I går sto den 36 år gamle albaneren tiltalt i Oslo tingrett, og han innrømmet glatt forholdet, skriver aftenposten.no.

Slurvetyv
Tiltalen mot 36-åringen omfatter også tre andre tilfeller av grovt tyveri. Ett av dem var et anslag mot Baker Samson i Trondheimsveien i 2006. Også her var det litt jobb med å sage opp en safe etter han hadde brutt seg inn en dør. Hardt fysisk arbeid førte på nytt til behov for væskepåfyll.

Bakeriet var tydeligvis ikke forsynt med øl, så her måtte tyven nøye seg med eplejuice.

Men heller ikke denne gangen gikk han til kildesorteringen. Den tomme boksen sto igjen til politiets DNA-arkiv.

Albaneren skjærer seg gjerne gjennom vegger og dører når han skal sikre seg verdier, og er som regel godt utstyrt med vinkelsliper, slegger og annet verktøy. Men han er trolig nøye med helsen, og bruker vernemaske når støvskyen står rundt ham.

Da han skar seg inn til den eksklusive moteforretningen Kamikaze i Hegdehaugsveien i 2007, hadde han også sikret lunger og åndedrett.

Problemet var bare at han etterlot vernemasken på stedet, og politiet kunne på nytt sikre seg gode DNA-beviser.

Falsk ID og dop
Da en politipatrulje var innom utestedet «Venner» i mai i år, ble 36-åringen tatt med 100 tabletter som inneholder narkotika. Han viste frem gresk pass og førerkort. En DNA-prøve ga treff på hans riktige navn. 36-åringen ble utvist fra Norge i 2000 og 2008. I det siste vedtaket fra Utlendingsdirektoratet er han utvist for all fremtid. Til tross for dette har han brutt vedtaket en rekke ganger, noe som også er omfattet av tiltalen.

Han er tidligere dømt til åtte måneders fengsels for heleri og oppbevaring av tyvegods i en dom fra Oslo tingrett. I en annen sak er han dømt for grovt tyveriforsøk.

Under en tredje identitet har han fått dom i tre ulike by- og herredsretter i Norge. Allerede i 1999 startet han sin norske karriere ved en dom Sør-Gubrandsdal herredsrett. Året etter ble han dømt i Kristiansand og Vinger og Odal. Alle sakene gjelder grove tyverier, simpelt tyveri og tyveriforsøk.

På spørsmål fra dommeren om hans yrke, svarte 36-åringen: «Maler».

Deler av tiltalen mot 36-åringen gjelder også grovt ran og frihetsberøvelse, men dommeren valgte å utsette denne delen av saken fordi et sentralt vitne ikke dukket opp.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her