Avslørt av øltørsten

Slitne etter å ha brutt seg gjennom fire ståldører var tyvene fremme i restauranten de skulle tømme for verdier.

Der tok de seg en "velfortjent" leskende øl. Tyvene etterlot de tomme Carlsberg-flaskene på åstedet, Qahabar Assembly restaurant på Grünerløkka.

Og der sto bevisene servert så å si på sølvfat da politiet kom til stedet.

DNA-sporene ble sikret, men det skulle gå nesten fire år før en av gjerningsmennene ble konfrontert med tyveriet. I går sto den 36 år gamle albaneren tiltalt i Oslo tingrett, og han innrømmet glatt forholdet, skriver aftenposten.no.

Slurvetyv
Tiltalen mot 36-åringen omfatter også tre andre tilfeller av grovt tyveri. Ett av dem var et anslag mot Baker Samson i Trondheimsveien i 2006. Også her var det litt jobb med å sage opp en safe etter han hadde brutt seg inn en dør. Hardt fysisk arbeid førte på nytt til behov for væskepåfyll.

Bakeriet var tydeligvis ikke forsynt med øl, så her måtte tyven nøye seg med eplejuice.

Men heller ikke denne gangen gikk han til kildesorteringen. Den tomme boksen sto igjen til politiets DNA-arkiv.

Albaneren skjærer seg gjerne gjennom vegger og dører når han skal sikre seg verdier, og er som regel godt utstyrt med vinkelsliper, slegger og annet verktøy. Men han er trolig nøye med helsen, og bruker vernemaske når støvskyen står rundt ham.

Da han skar seg inn til den eksklusive moteforretningen Kamikaze i Hegdehaugsveien i 2007, hadde han også sikret lunger og åndedrett.

Problemet var bare at han etterlot vernemasken på stedet, og politiet kunne på nytt sikre seg gode DNA-beviser.

Falsk ID og dop
Da en politipatrulje var innom utestedet «Venner» i mai i år, ble 36-åringen tatt med 100 tabletter som inneholder narkotika. Han viste frem gresk pass og førerkort. En DNA-prøve ga treff på hans riktige navn. 36-åringen ble utvist fra Norge i 2000 og 2008. I det siste vedtaket fra Utlendingsdirektoratet er han utvist for all fremtid. Til tross for dette har han brutt vedtaket en rekke ganger, noe som også er omfattet av tiltalen.

Han er tidligere dømt til åtte måneders fengsels for heleri og oppbevaring av tyvegods i en dom fra Oslo tingrett. I en annen sak er han dømt for grovt tyveriforsøk.

Under en tredje identitet har han fått dom i tre ulike by- og herredsretter i Norge. Allerede i 1999 startet han sin norske karriere ved en dom Sør-Gubrandsdal herredsrett. Året etter ble han dømt i Kristiansand og Vinger og Odal. Alle sakene gjelder grove tyverier, simpelt tyveri og tyveriforsøk.

På spørsmål fra dommeren om hans yrke, svarte 36-åringen: «Maler».

Deler av tiltalen mot 36-åringen gjelder også grovt ran og frihetsberøvelse, men dommeren valgte å utsette denne delen av saken fordi et sentralt vitne ikke dukket opp.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen