Avviser påstander fra Ekjord AS om ulovlig bransjeatferd

I forbindelse med behandlingen av Ekjordsaken er det blitt fremsatt påstander fra selskapet om at det er vanlig praksis å selge alkoholholdig drikke uten nødvendig bilag og dokumentasjon. Dette er en påstand som Vin- og brennevinleverandørenes forening (V
Redaksjonen
24 Juni 2005 - 01:00

- Påstandene fra Ekjord er svært grove og har ingenting med virkeligheten å gjøre. At Ekjord prøve å forsvare egne brudd på regelverket med usakelige beskyldninger mot resten av bransjen ser vi på som svært graverende, sier Pål Atle Skjervengen Styreformann i VBF.
 
I forbindelse med behandlingen av Ekjords brudd på alkoholloven har det blitt fremmet påstander fra selskapet, om at det ikke er uvanlig i bransjen å selge alkoholholdig drikk uten noen form for dokumentasjon av salget. Påstandene ble gjengitt i pressemelding fra Arbeids - og sosialdepartementet (22.juni), hvor departementet ba Sosial - og helsedirektoratet om å undersøke opplysningene nærmere.
 
- VBF tar alle anklager mot næringen svært alvorlig, men er glad for at det ikke er avdekket graverende forhold blant våre medlemmer. Det sier seg selv at alle aktører som driver seriøs foretningsdrift også fører nødvendig dokumentasjon for salg av sine produkter. Vi oppfatter derfor påstandene fra Ekjord som et desperat angrep rettet mot seriøse konkurrenter og føler oss svært sikre på at direktoratet vil konkludere med at påstandene er totalt grunnløse, sier Skjervengen.
 
Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) har i dag hatt et møte med Arbeids - og sosialdepartementet og vil følge opp saken med Sosial - og helsedirektoratet over helgen.
 
- VBF har tatt initiativ til å bistå alle relevante myndigheter. Dette slik at denne saken kan avklares så fort som mulig og bransjen kan bli renvasket for denne type usakelige påstander, sier Pål Atle Skjevengen i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Ekjord as er ikke medlem i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Kilde: VBF

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her