Azzarone klar for EM og VM

Klar for større oppgaver etter seier i svensk-norsk sommelierdyst.

Francesco Azzarone og Arvid Rosengren ble vinnere da medlemmer av Norge og Sveriges sommelierforeninger satte hverandre stevne i Sverige i forrige uke, skriver WOW News.se.
 
Klar for EM og VM
Det var første gang representanter fra Norge og Sverige møttes til  "landskamp", og den store gulroten var to billetter til sommelier-EM og -VM. Bakgrunnen for mesterskapet var at de to landenes sommelierforeninger  ønsket å ha en felles uttaking til EM og VM.
 
Hvert land stilte derfor med tre kandidater hver i konkurransen. For Sverige deltok Arvid Rosengren (Umami i København), Fredrik Horn (fra Operakällaren i Stockholm) og Totte Steneby (Gondolen og Eriks Vinbar i Stockholm).
 
Norges kandidater var Simon Zimmerman (Lysebu i Oslo), Francesco Azzarone (Grefsenkollen Restaurant i Oslo) og Liora Levi (Oro Restaurant i Oslo).
 
Tøft program
I konkurransen inngikk disipliner som teori, blindtesting, dekantering og servering av portvin, korrigering av vinliste, blindtesting av drinker og sammensetning av vinmeny.
 
VM går i Japan i 2013 mens EM mest sannsynlig går i Italia samme år. Neste mesterskap er Nordisk i København i september hvor Francesco Azzarone og Simon Zimmermann deltar for Norge.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen