Bacardi vil ha Absolut

Bacardi har henvendt seg til den svenske regjeringen om et mulig oppkjøp av V&S og Absolut.

Det har lenge vært kjent at det svenske vodkamerket Absolut har hatt mange beilere. Nå har altså Bacardi konkretisert interessen og sendt et brev til den svenske regjeringen. Det skriver Financial Times i nettutgaven sin.

En juvel
- V&S, og spesielt Absolut, er en juvel for et selskap som vårt, sier Bacardi-sjefen Andreas Gembler. Han legger til at V&S og Absolut vil passe ypperlig inn hos Bacardi.

Den svenske regjeringen ba nylig det svenske stortinget om formell tillatelse til å privatisere V&S, som i dag er heieid av den svenske staten. Derfor kommer også henvendelsen fra Bacardi til svenske myndigheter.

Det er naturlig nok merkevaren Absolut Bacardi har lyst på. Salget av denne vodkaen har økt fra 2 millioner kasser i året for 20 år siden til 9 millioner kasser i 2005. Mye takket være genial markedsføring og annerledes design.

Raskt salg
Andreas Gembler håper at et salg av V&S kan skje raskest mulig, og helst i løpet av inneværende år. Han sier også at Bacardi ikke vil ha noen problemer med å finansiere et eventuelt oppkjøp. V&S er verdsatt til 4,3 milliarder euro av analytikere. 

Absolut er det nest største vodkamerket i verden, etter Smirnoff. Både det franske selskapet Pernod Ricard og de amerikanske spritgigantene Fortune Brands, Constellation Brands og Brown-Forman har signalisert interesse ved et salg.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen