Bakte 30.000 lussekatter på dugnad

Alle hjalp til hos Baker Hansen.

I Baker Hansen sitt bakeri på Majorstuen i Oslo har administrasjonsavdelingen og bakere de siste to ukene stilt til felles dugnad for å bake 30.000 lussekatter for hånd.

- Alle måtte trå til dersom vi skulle klare å imøtekomme etterspørselen etter lussekatter til Luciadagen i går, mandag 13. desember, sier eier av Baker Hansen, Morten Hals.

Baker Hansen er Oslos eldste bakeri og er eid og drevet av familien Hals i fem generasjoner.
- Hos oss er det en årlig tradisjon å samles til bakedugnad i bakeriet de første to ukene av desember. Administrasjonsavdelingen, familien Hals og bakere samarbeider, sier Hals.

Ukene før jul er den travleste tiden av året for bakeriet på Majorstuen.
- Vi elter, knar, triller, former og pynter hver eneste lussekatt på ekte håndverks vis. Barnehager, skoler, bedrifter, institusjoner og foreninger står på kundelista den korte tiden vi har bollene til salgs, og lussekattene skal ikke gå ut over produksjonen av julekaker og brød, sier Hals.

Luciadagen feires i Norge, Sverige, Danmark, Finland og på Island. Særlig sterkt står skikken i Sverige, hvor den er feiret siden 1893. Opprinnelig er Luciadagen en liturgisk minnedag i den katolske kirke og i den ortodokse kirkes liturgiske kalendere for en siciliansk martyr. Lucia er en katolsk helgen som led martyrdøden på Sicilia på 300-tallet etter Kristus.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen