Bank med alkoholproblem

Blir ikke kvitt 20 000 flasker vin fra Seljord Vin.

Etter konkursen i Seljord Vin overtok Seljord sparebank i underkant av 20 000 kroner flasker vin. Bankens krav mot boet til vinprodusenten var på 2,5 millioner kroner.

Nå sliter den med å bli kvitt lageret av rødvin, hvitvin og sider. Kjøpere har meldt seg, men ikke med dyp nok lommebok, sier banksjef Ben Roger Elvenes til nrk.no.

- Kanskje vinen kan bli mer verdt om vi lagrer den i 50 år, spøker han og avviser samtidig at det blir snakk om billigsalg på vin i bygda.

Elvenes tror vinen blir solgt til slutt, men at banken likevel vil gå på et stort tap etter vineventyret i hjertet av Telemark.

Seljord Vin ble etablert i 2005, men tjente aldri penger og gikk konkurs i vår med en negativ egenkapital på tre millioner kroner.

Produksjonsutstyret med gjæringstanker, tappekarusell, korkmaskiner, tunellpasteur med en tappekapasitet på mer enn 3500 liter ble solgt videre til selskapet Andersen & Andersen på Jevnaker. Det skal trolig brukes til produksjon av øl, eplesider og jus på Hønefoss, skriver nrk.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Vinkurs 15. juni i Oslo

Kom sommeren i møte: Lær alt om chablis, sancerre, muscadet, rosévin, prosecco og cava

Sommersesongen 2020 blir den beste noensinne etter denne kvelden.  Apéritifs redaktør og vinanmelder Aase E. Jacobsen er din guide gjennom vinene som gjør sommeren ekstra lys, forfriskende og hyggelig. Les hele saken

Til toppen