Bank med alkoholproblem

Blir ikke kvitt 20 000 flasker vin fra Seljord Vin.

Etter konkursen i Seljord Vin overtok Seljord sparebank i underkant av 20 000 kroner flasker vin. Bankens krav mot boet til vinprodusenten var på 2,5 millioner kroner.

Nå sliter den med å bli kvitt lageret av rødvin, hvitvin og sider. Kjøpere har meldt seg, men ikke med dyp nok lommebok, sier banksjef Ben Roger Elvenes til nrk.no.

- Kanskje vinen kan bli mer verdt om vi lagrer den i 50 år, spøker han og avviser samtidig at det blir snakk om billigsalg på vin i bygda.

Elvenes tror vinen blir solgt til slutt, men at banken likevel vil gå på et stort tap etter vineventyret i hjertet av Telemark.

Seljord Vin ble etablert i 2005, men tjente aldri penger og gikk konkurs i vår med en negativ egenkapital på tre millioner kroner.

Produksjonsutstyret med gjæringstanker, tappekarusell, korkmaskiner, tunellpasteur med en tappekapasitet på mer enn 3500 liter ble solgt videre til selskapet Andersen & Andersen på Jevnaker. Det skal trolig brukes til produksjon av øl, eplesider og jus på Hønefoss, skriver nrk.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen