Barbera i Klosteret

Barbera er ingen dame, men en drue som lager de lekreste rødviner i Piemonte, Nord-Italia. Den gir syrerike viner med flott kirsebærkarakter. Viner som er svært fleksible følgesvenner for bordets gleder. Og får du italienskinspirerte retter, er kombinasjo
Redaksjonen
28 Januar 1999 - 02:01

Vinmonopolet har ikke akkurat forsynt oss med anledninger til å smake disse vinene. Det finnes ingen barbera i den vanlige pollisten. Men de som har lært vinene å kjenne på stedet, altså i Italia, eller er flittige kunder i bestillingsutvalget, har i dag mange muligheter. Og du kan være med på denne unike sjansen til å smake et tjuetalls toppviner av barbera. Den 15. mars arrangeres henholdsvis en smaking med foredrag og en rendyrket barberamiddag i Oslo.
 
Arrangøren Moestue Grape Selections har fått hjelp fra barberaens mekka i Piemonte hvor det meste av verdens barberadruer dyrkes. Som veiviser og foredragsholder kommer Giorgio Pelissero, en av de dyktigste barberamagikerne.
 
Barbera Seansen, trinn 1går i  Vika Konferansesenter mandag 15. mars
klokken 16.00.
 
Du får høre korte innledende foredrag av Giorgio Pelissero, Arne Ronold MW, Per Mæleng og Christopher Moestue. Samt en påfølgende smaking av alle tilgjengelige barbera viner i Norge med tillegg av noe spesialimport. Totalt 20 viner. En unik mulighet til å bli kjent med druen og vinen.
 

 
Du kan også teste vinene på Restaurant Klosteret samme dag klokken
19.30 med en femretters barberameny inklusive enkelte nebbiolo-overraskelser. Menyen utarbeides av Rune Pal og Ole Martin Alfsen, under årvåkent øye fra Giorgio Pelissero. Viner fra G.D. Vajra, Az. Agr. Pelissero og Aldo Conterno. Interesserte kan ringe Tel: 22 15 93 50.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her