Barbera i Klosteret

Barbera er ingen dame, men en drue som lager de lekreste rødviner i Piemonte, Nord-Italia. Den gir syrerike viner med flott kirsebærkarakter. Viner som er svært fleksible følgesvenner for bordets gleder. Og får du italienskinspirerte retter, er kombinasjonen optimal. Høres dette spennende ut, bør du sette av den 15. mars for da får du både smake de beste barberavinene alene og sammen med mat laget av Restaurant Klosterets kreative kokker.

Vinmonopolet har ikke akkurat forsynt oss med anledninger til å smake disse vinene. Det finnes ingen barbera i den vanlige pollisten. Men de som har lært vinene å kjenne på stedet, altså i Italia, eller er flittige kunder i bestillingsutvalget, har i dag mange muligheter. Og du kan være med på denne unike sjansen til å smake et tjuetalls toppviner av barbera. Den 15. mars arrangeres henholdsvis en smaking med foredrag og en rendyrket barberamiddag i Oslo.
 
Arrangøren Moestue Grape Selections har fått hjelp fra barberaens mekka i Piemonte hvor det meste av verdens barberadruer dyrkes. Som veiviser og foredragsholder kommer Giorgio Pelissero, en av de dyktigste barberamagikerne.
 
Barbera Seansen, trinn 1går i  Vika Konferansesenter mandag 15. mars
klokken 16.00.
 
Du får høre korte innledende foredrag av Giorgio Pelissero, Arne Ronold MW, Per Mæleng og Christopher Moestue. Samt en påfølgende smaking av alle tilgjengelige barbera viner i Norge med tillegg av noe spesialimport. Totalt 20 viner. En unik mulighet til å bli kjent med druen og vinen.
 

 
Du kan også teste vinene på Restaurant Klosteret samme dag klokken
19.30 med en femretters barberameny inklusive enkelte nebbiolo-overraskelser. Menyen utarbeides av Rune Pal og Ole Martin Alfsen, under årvåkent øye fra Giorgio Pelissero. Viner fra G.D. Vajra, Az. Agr. Pelissero og Aldo Conterno. Interesserte kan ringe Tel: 22 15 93 50.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen