Barbera på billigsalg

En saftig og deilig barbera til drøye hundrelappen, er det reneste billigsalget. Den kan bli din nye favoritt.
Aase E. Jacobsen
18 April 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

La Trincherina Barbera d'Asti 2007 (55875) er ikke bare et skikkelig røverkjøp. Den hever seg samtidig langt over sine få konkurrenter i det laveste barberaprissjiktet.

Anvendelig vin
Denne sjarmerende vinen byr i 2005-årgang på ungdommelig kirsebærpreg med innslag av vanilje og jordsmonn. God saftighet og behagelig sødme gir stor harmoni. En veldig deilig og totalt upretensiøs barbera til krydrete pastaretter, det meste av lyst kjøtt samt spekemat og italienske småretter (antipasti).

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Barberadruen som er så typisk for Piemonte, hadde for bare noen tiår siden en relativt lav status. I dag er den veldig populær samtidig som prisene har beveget seg langt over "hverdagsvin"-nivået. Stort sett må du opp i 115-120 kroner eller mer for å finne en barbera med mer enn saftighet på karakterkortet.

Asti for eleganse
Den gunstige prisen til tross er La Trincherina en ganske så typisk barberaprodusent: Familieeid tradisjonsrik vingård på 12 hektar beliggende i Montegrosso, midt i hjertet av området for Barbera d'Asti.

Mens mange tviholder på Alba som den beste kilden for lagringsdyktig kraftfull barbera, er Asti generelt sett bedre når det gjelder eleganse og saftighet. Og det trengs for den varmekjære barberadruen kan bli ganske så stor og svulmende når forholdene ligger til rette. Som de har gjort de siste årene (bortsett fra 2002).

Gamle vinstokker
Barbera er for øvrig en av få druer som virkelig nyter godt av den globale oppvarmingen som også har påvirket Piemonte. Mens druens naturlig høye syre i dag bidrar til å balansere varmen og rikdommen, var nettopp syren barberavinens problem tidligere. Først og fremst fordi altfor høye avlinger resulterte i utvanning av smaken. Den tynne og syrlige stilen er på grunn av lavere utbytte og varmere klima nå altså en saga blott.

At ikke bare utbytte men også alder på vinstokkene er av betydning, er La Trincherinas viner gode eksempler på. 80 prosent av plantematerialet er eldre enn 50 år. "Storebroren" Rico Barbera d'Asti Superiore 2004 (55874) stammer endog fra parseller som ble plantet i 1930. Og denne 2004-årgangen byr på usedvanlig mye barberasmak for halvannen hundrelapp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her