Barbera på billigsalg

En saftig og deilig barbera til drøye hundrelappen, er det reneste billigsalget. Den kan bli din nye favoritt.
Aase E. Jacobsen
18 April 2007 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

La Trincherina Barbera d'Asti 2007 (55875) er ikke bare et skikkelig røverkjøp. Den hever seg samtidig langt over sine få konkurrenter i det laveste barberaprissjiktet.

Anvendelig vin
Denne sjarmerende vinen byr i 2005-årgang på ungdommelig kirsebærpreg med innslag av vanilje og jordsmonn. God saftighet og behagelig sødme gir stor harmoni. En veldig deilig og totalt upretensiøs barbera til krydrete pastaretter, det meste av lyst kjøtt samt spekemat og italienske småretter (antipasti).

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Barberadruen som er så typisk for Piemonte, hadde for bare noen tiår siden en relativt lav status. I dag er den veldig populær samtidig som prisene har beveget seg langt over "hverdagsvin"-nivået. Stort sett må du opp i 115-120 kroner eller mer for å finne en barbera med mer enn saftighet på karakterkortet.

Asti for eleganse
Den gunstige prisen til tross er La Trincherina en ganske så typisk barberaprodusent: Familieeid tradisjonsrik vingård på 12 hektar beliggende i Montegrosso, midt i hjertet av området for Barbera d'Asti.

Mens mange tviholder på Alba som den beste kilden for lagringsdyktig kraftfull barbera, er Asti generelt sett bedre når det gjelder eleganse og saftighet. Og det trengs for den varmekjære barberadruen kan bli ganske så stor og svulmende når forholdene ligger til rette. Som de har gjort de siste årene (bortsett fra 2002).

Gamle vinstokker
Barbera er for øvrig en av få druer som virkelig nyter godt av den globale oppvarmingen som også har påvirket Piemonte. Mens druens naturlig høye syre i dag bidrar til å balansere varmen og rikdommen, var nettopp syren barberavinens problem tidligere. Først og fremst fordi altfor høye avlinger resulterte i utvanning av smaken. Den tynne og syrlige stilen er på grunn av lavere utbytte og varmere klima nå altså en saga blott.

At ikke bare utbytte men også alder på vinstokkene er av betydning, er La Trincherinas viner gode eksempler på. 80 prosent av plantematerialet er eldre enn 50 år. "Storebroren" Rico Barbera d'Asti Superiore 2004 (55874) stammer endog fra parseller som ble plantet i 1930. Og denne 2004-årgangen byr på usedvanlig mye barberasmak for halvannen hundrelapp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her