Ukens kake
Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken
Foto: (Caroline Tengen)

Barnebursdag? Bak denne lettvinte traktorkaken

Du behøver ikke ha egen traktor (eller være et barn) for å få lyst på denne kaken. Ikke er den vanskelig å få til heller.
19 September 2024 - 10:00

Barnebursdager kan være en konkurranse i å lage de mest kreative kakene. Men noen ganger er det enkleste det beste. Som en traktorformet kake. Godt smaker den også. 

Traktorkake til barnebursdag

Traktorkake til barnebursdag

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn: Kle en langpanne med bakepapir. Smør og strø papiret.
  2. Bland kakao, melk og sukker i en kasserolle og kok opp. Avkjøl.
  3. Rør matfett og sukker lett og luftig.
  4. Tilsett eggene, ett om gangen.
  5. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med melkeblandingen.
  6. Hell røren over i langpannen.
  7. Stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
  8. Hvelv kaken på papir og avkjøl den.
  9. Fyll: Bland sammen ingrediensene til fyllet.
  10. Pyntingen:
  11. Skjær ut traktorkarosseriet og to hjul av kaken.
  12. Del alle de tre delene slik at det blir to skiver av hver, og fordel fyllet på den ene skiven av hver del.
  13. Legg de andre skivene oppå.
  14. Dekk karosseriet med den grønne marsipanen.
  15. Skjær bort overflødig marsipan.
  16. Arbeid inn melisen i marsipanen.
  17. En fjerdedel av marsipanen farges med gul konditorfarge, resten farges med svart farge.
  18. Kjevle ut marsipanen tynt.
  19. Kle hjulene med den svarte.
  20. Trykk ut to sirkler av den gule, som legges på hjulene.
  21. Pynt ellers kaken etter eget ønske med resten av marsipanen og med smeltet sjokolade.

Her finner du mange andre deilige kaker du kan bake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her