Barolo mister 2002-årgangen

Vinbøndene i Piemonte konstaterer nå en fullstendig ødelagt avling for årets produksjon av Barolo. Resultatet er at det vil bli lite eller ingenting å finne av Barolo av årgangen 2002 når vi når 2007 som ville vært lanseringstidspunktet. I Chianti krysser vinmakerne fingrene og håper på det beste.

- Mine druer er fullstendig ødelagt, sier Manuel Marchetti fra det meget kjente vinhuset Poderi Marcarini i La Morra til Decanter. Og fortsetter: - Selve vinstokkene klarte seg heldigvis, men både bladverk og druer er ødelagt.
 
Marchetti vil ikke ha noe Dolcetto eller Nebbiolo neste år og heller ingen Barolo i 2007. På den annen side kan vi forvente topp årganger både neste år og hvert år frem til 2006 på grunn av de årgangene av superkvalitet (altså 1999, 2000 og 2001 som ennå ikke er lansert.
 
I både juli, august og september regnet det langt mer enn normalt de siste årene hvilket selvfølgelig har ført til store problemer i vinmarkene. I følge Lamberto Frescobaldi hadde dette ført til en katastrofe for 10 år siden. Men med de siste årenes forbedrede teknikker både når det gjelder pleie av druestokkene, innhøstning og streng utvelgelse av hva som kan brukes av druene er ikke alt tapt.
 
Hos Collelungo i Castellina i Chianti, krysser også Tony Rocca fingrene. - Vi starter plukkingen nå og er lykkelige hvis vi kommer oss unna med lav avkastning og ikke en fullstendig ødelagt avling, slår han fast.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen