Bedre hygiene med smilefjes

Smilefjes for serveringssteder bedrer hygienen i deler av næringen.
Redaksjonen
09 April 2008 - 16:00

Dette kommer frem i pilotprosjektet som nå blir gjennomført i trøndelagsfylkene og i Møre og Romsdal.
 
Ni av ti restauranter som deltar i forsøket har fått smileansikt med stort eller lite smil.
 
- Begge deler ser vi på som gode resultater. Ikke noe taler mot å gjøre ordningen til en permanent, landsomfattende ordning, sier prosjektleder Bente Elisabeth Lind.
 
Utvides?
Samtidig er det mulig at andre typer virksomheter, som storkiosker, blir med i ordningen om den blir landsomfattende
 
I Danmark er smilefjesene allerede godt etablert. Der er også 7-Eleven-kiosker med. Men bare en av 43 har så langt fått smilefjes med stort smil.
 
Økning
Smilefjesordningen gjør det lett for kundene å finne ut hvordan det står til med hygienen i virksomheten. Mattilsynets karaktersetting skal nemlig henges opp på et godt synlig sted i virksomheten.
 
Første gang Mattilsynet sjekket de snaut 400 restaurantene som deltar i pilotprosjektet, var det 32 prosent som fikk beste karakter, smilefjes med stort smil.
 
- Foreløpige resultater fra andre runde med besøk, som ennå ikke er ferdig, viser at 54 prosent av dem nå har fått et slikt stort smil, sier Lind til ANB.
 
Samtidig har andelen smilefjes med strek, som altså indikerer at hygienen ikke er god nok, gått ned fra 20 til 9 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her