Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner i Oslo 13. mai

Beermakers Dinner: eksklusive belgiske øl til en meny med helstekt pattegris
Foto: (vicuschka)

Beermakers Dinner: eksklusive belgiske øl til en meny med helstekt pattegris

Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake seks svært så eksklusive øl til en riktig så fristende meny med intet mindre enn helstekt pattegris.
Julie Helene Amundsen
22 Januar 2019 - 16:29

Det spares ikke på kruttet når selveste mesterblander fra Rodenbach, Rudi Ghequire kommer til Nedre Foss Gård. Kjøkkensjef Mats Vaulen har komponert en nydelig treretters meny, og hovedretten blir helstekt pattegris. 

Rodenbach er rolls royce blant øl og det nærmeste du kommer vinverdenen, så dette er en helt unik mulighet til å oppdage nye kombinasjoner og smaksammensetninger, for såvel øl- som vinnerden.

Rodenbach er nemlig et bryggeri med lange tradisjoner. Det ble starter i 1821, i byen Roeselare i Vest-Flandern av de fire brødrene Pedro, Alexander, Ferdinand og Constantijn. Etterhvert tok Pedro og hans kone Regina over. Selv om bryggverket har blitt oppgradert over årenes løp, holder de fast ved mange av tradisjonene. 

Rodenbach brygger tradisjonen tro meget flotte surøl. Dette er øl som for mange oppleves mer som vin, enn øl. De blander også noen av ølene med frukt og andre godsaker, og får tid til å godgjøre seg på fat. Stilen heter Flamsk Rød eller Oud Bruin som betyr gammel brun. Vi snakker om meget komplekse og elegante øl som gjør seg perfekt til mat. 

Les her hva Apéritif mener om Rodenbach sine øl

 

Denne kvelden blir med andre ord helt spesiell, og unik i sitt slag i Norge. I tillegg blir det norgespremiere på det nye ølet Rodenbach Fruitage som er det siste tilskuddet i listen over Rodenbach-øl som er tilgjengelig her til lands. 

Kveldens meny
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her