Beklager etter messe

Mattilsynets inspektører besøkte Meny-messen i Trondheim spektrum. Der var det mye rart.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 09:51

Funnene er beskrevet i en tilsynsrapport som er sendt til det lokale mesterlauget.
 
Oldermann i Trondheim Kokkenes Mesterlaug, Svein Magnus Gjønvik, beklager.
 
Beklager
- Vi som arrangør beklager på vegne av utstillerne. I papirene de har fått før messen angående kvalitetssikring, står det hva Mattilsynets krav er. Vi har gitt beskjed om at hver enkelt utstiller står ansvarlig i forhold til disse kravene og lovverket, sier Gjønvik.
 
- Vi ble lei oss og overrasket over rapporten. For dette gjelder jo bransjefolk, og reglene under messen er de samme som om de skulle ha arbeidet på eget kjøkken. Det eneste vi kan gjøre med dette er å bli klarere i våre meldinger til neste arrangement. Vi tar rapporten alvorlig, og kommer til å følge opp den steintøft, lover Gjønvik.
 
Betenkelig
- Med tanke på at Meny-messen 2008 er arrangert av Trondheim Kokkenes Mesterlaug, og at det er en møteplass for fagfolk, er det betenkelig hvor lite håndhygiene og oppbevaring av lett bedervelige næringsmidler er vektlagt, skriver saksbehandler Anne-Mette Wigdahl Østeraas i rapporten.
 
Rundt 35 utstillere på messen hadde mat. På forhånd hadde arrangøren lagt til rette for at disse kunne bestille stands med innlagt kaldt og varmt vann, men det var et fåtall av utstillerne med mathåndtering som hadde gått til anskaffelse av dette, ifølge tilsynsrapporten.
 
Kastet kjøtt
Mattilsynet oppdaget også at flere av utstillerne ikke hadde nok kjølekapasitet, og at noen manglet kjøleinnretninger for oppbevaring av lett bedervelige matvarer.
 
På en stand ble kjøttvarer oppbevart i romtemperatur i over to timer. Temperaturen i varen ble målt til 22 grader.
 
- Utstilleren kastet kjøttet etter at vi påpekte dette, sier Østeraas til adressa.no.
 
Mattilsynet har også under to tidligere Meny-messer observert manglende håndhygiene.
 
- Tidligere har vi tatt opp dette muntlig, og forventet derfor at det skulle være på plass denne gangen, sier Østeraas.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her