Belgisk seier

Xavier Caille kunne lørdag inkassere Belgias første triumf i VM i østersåpning i en utrolig jevn konkurranse.
Redaksjonen
28 September 2009 - 16:35

Det var bare ett fattig sekund som sikret Xavier Caille Belgias aller første VM-tittel i østersåpning foran fjorårets vinner, Willian "Chopper" Young fra USA.
 
Det var en etterlengtet seier for Caille som har representert Belgia i en årrekke, men som aldri har hevdet seg helt i toppsjiktet i denne konkurransen.
 
Xavier Caille er derimot ikke et ukjent navn innen østersverdenen, da han har vunnet flere konkurranser tidligere, deriblant Champion écaillers parisens 2008.
 
Skuffet hjemmepublikum
Det var knyttet store forventninger til årets irske mester, tidligere verdensmester Michael Moran, som kvalifiserte seg til lørdagens VM med en totaltid på 2 minutter og 33 sekunder.
 
Dette ville i lørdagens konkurranse ha holdt til samme tid som Caille, og muligens en ny tittel til Moran.
 
Michael Moran, som selv er fra Galway, sikret Irland bronsen med 2 minutter og 58 sekunder, fire sekunder foran Canadas Eamon Clarke og åtte sekunder foran Norges Heini Petersen.
 
Beste Nordiske
Med femteplassen sørget Petersen for at Norge ble beste Nordiske nasjon i årets verdensmesterskap.
 
Sveriges Niklas Wiklund, som fikk prisen for beste presentasjon, endte til slutt på en syvende plass, danske Henrik Surina kom på 11. og finske Johann Schlag kom nest sist på en 13. plass.
 
- Jeg er litt skuffet etter helgen, for en av de siste østersene knuste helt i hånden min, sier Petersen til Apéritif i dag.
 
- Hadde det ikke vært for den siste østersen hadde jeg hatt en god mulighet til en pallplassering, og jeg hadde i alle fall fått beste presentasjon. Men det var vanskelige østers i år for de hadde mye løst skall som gjorde at mange fikk tillegg for skallrester, fortsetter Petersen.
 
For årets Norske mester venter nå Europamesterskapet som går av stabelen i Gøteborg i februar 2010, og det Nordiske mesterskapet som finner sted noe senere samme år.
 
Resultatliste VM i østersåpning, Galway Irland 26. september 2009:
 

Nr

Land

Navn

Tid

Tillegg

Totalt

1.

Belgia

Xavier Caille

2:29

0:04

2:33

2.

USA

William "Chopper" Young

2:40

- 0:06

2:34

3.

Irland

Michael Moran

2:43

0:11

2:54

4.

Canada

Eamon Clarke

3:04

- 0:06

2:58

5.

Norge

Heini Petersen

2:49

0:13

3:02

6.

Estland

Anti Lepik

3:03

0:04

3:07

7.

Sverige

Niklas Wiklund

2:56

0:12

3:08

8.

Frankrike

Christian Bouvier

2:42

0:27

3:09

9.

Spania

Miguel Garrido Gonzalez

3:07

0:04

3:11

10.

UK

Armando Lema

3:22

0:03

3:25

11.

Danmark

Henrik Surina

2:57

0:34

3:31

12.

Singapore

Ngu Mong Ling

3:10

0:32

3:42

13.

Finland

Johann Schlag

3:21

0:25

3:46

14.

Tsjekkia

Tomas Hladik

3:38

2:12

5:50

Foto: Gaute Gusrud

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge
+

Derfor er crémant de bourgogne så populær i Norge

Crémant de bourgogne er den de fleste drikker når de får et glass crémant i Norge. Bak navnet skjuler det seg mange ulike stiler og opprinnelser fra det som er noen av verdens dyreste steder å dyrke druer. Likevel er prisene moderate.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her