Bergensk eventyr

Tall Ships' Races besøk i Bergen ble et eventyr for servicenæringen.
Redaksjonen
15 August 2008 - 14:00

- Vi kjørte ut 125 000 liter øl til byens serveringssteder i løpet av uken. Det er dobbelt så mye som i uken før - og tilsvarende uke i fjor, sier markedssjef  Lisbeth Hope Frugård i Hansa.
 
125 000 liter blir 250 000 halvlitere. Det er én øl for hver eneste bergenser.
 
Velkommen igjen
Spisestedene i sentrum rapporterer også om økt omsetning og ønsker skipene tilbake nær sagt når som helst.
 
- Bergen burde arrangere Tall Ships' Races hvert år, mener Frank Ditlaroche.
 
Han er daglig leder for Egon på Kjøttbasaren og forteller om lange køer foran uteserveringen.
 
Tom for pommes frites
Også McDonald's i Bryggesporen var forberedt på storinnrykk, og opererte med tredobbel bemanning på det meste. Men til tross for all planlegging gikk restauranten tom for pommes frites.
 
- Vi manglet cirka et halvt tonn, forteller Remy Krognes, driftssjef for McDonald's til Bergens Tidende.
 
Heldigvis var det ekstra forsyninger hos McDonald's på Torgallmenningen.
 
Med erfaringene fra Cutty Sark i 2001 i minnet hadde hamburgergiganten utvidet åpningstidene til klokken 04. Driftsjefen rapporterer om en omsetningsøkning på 20 prosent i forhold til en vanlig helg.
 
Inntektene for hoteller, restauranter og butikker i sentrum er anslått til 200 millioner kroner - ti ganger så mye som regningen for festen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her