Best of Ingrid

Det er ikke nyhetene som dominerer når Ingrid Espelid Hovig (83) presenterer sine matminner.
Redaksjonen
03 Desember 2007 - 15:44

Ingrids matminner er en slags oppsummering fra vår fremste kokkedronning, Ingrid Espelid hovig, der vi på 225 sider får både kulinariske og personlige høydepunkter fra et aktivt liv.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Vestlandsminner
Ingrid mimrer i vei: om barndommens grøtmåltider klokka sju om kvelden, om feststemningen da mor serverte kålruletter med hvit saus og om den uunngåelige oppvasken etter at lysene var slukket i Fjernsynskjøkken-studioet. Gjett hvem som også måtte ta den!

Maten og oppskriftene er gjennomgående norske, og spenner fra kaker til desserter. Oppveksten på Askøy utenfor Bergen er sterkt til stede, med grisehoder og julesylte, leverpostei og sild og selvsagt sprengt torsk med mjølne poteter og smeltet smør på julaften. Mors tradisjon fra Hardanger fulgte familien, og Ingrid holder den i hevd den dag i dag.

Historiske bilder
Det som helt klart forsvarer investeringen i denne boka er alle små og store glimt fra Ingrids karriere som folkeopplyser og landets første TV-kokk. Ingrid forteller historier om hva som skjedde i studio før og under sending, og vi får servert et rørende knippe historiske bilder av fru Espelid Hovig og hennes mange gjester og kollegaer fra tiden i NRK.

De eldste bildene viser en ung Ingrid som håndterer sild under den første prøvesendingen fra Marienlyst på 50-tallet, og vi får også se henne i aksjon i kjøkkenbussen som Opplysningsutvalget for fisk dro land og strand rundt med.

Ingrids matminner rundes av med en komplett oversikt over alle hennes bøker. Den viser at hun har skrevet og medvirket i over 60 bøker om mat. Høstens utgivelse er en slags "best of" fra alle disse.

399 kroner
Gyldendal

Antall stjerner:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her